Partysex

Har sex og frijazz noe med hverandre å gjøre? Vet ikke, men navnet på denne frilynte duoen kan tyde på det!

Fred Lonberg-Holm og Ståle Liavik Solberg kaster seg ut på solide dyp.

Den amerikanske cellisten Fred Lonberg-Holm dukker opp i usedvanlig mange frijazzrelaterte konstellasjoner. Årsaken er sjølsagt at han har mye originalt på lager.

Et av bandene vi har møtt han i med norske relasjoner er kvartetten VCDC med treblåseren Frode Gjerstad, stemmekunstneren Stine Janvin Motland og trommeslageren Ståle Liavik Solberg – alle med røtter i frijazzhovedstaden Stavanger.

Derfra har også duoen Party Knüllers – for et navn!!! – med Liavik Solberg oppstått.

“Gold” er herrenes andre cd – “Party Knüllers” kom for et års tid siden – men den første som har kommet min vei. Liavik Solberg, som er en av ildsjelene bak konsertserien Blow Out! i Oslo, sørga for at det blei gjort opptak på Café Mir i Oslo i desember 2013 og de to “låtene” som møtte folket der, er nå tilgjengelig for den frilynte allmuen verden rundt.

Lonberg-Holms cellosound, med heftig bruk av elektronikk, likner nesten på en beintøff elektrisk gitar. Samtidig kan ha ta´n helt ned og låte som – akkurat – en cello.

På de to låtene, med de selvfølgelige titlene “Mein Mädchen Mag Um Party Die Ganze Zeit” og “Ich Liebe Gefunden Auf In Zwei Richtungen”, møter han en trommeslager og perkusjonist med et like fritt sinn og vilje og evne til å skape motstand, samtaler og utvikling.

Jovisst er dette krevende, utfordrende og langt i fra vakkert og lett å komme under huden på hele tida. Det er uansett spennende, unikt og kompromissløst og forteller oss om to musikanter som både kan og vil gå egne veier.

Party Knüllers har også gitt ut nok ei skive, men kun på vinyl. Sammen med den analoge synthmannen Jim Baker dukker “Four Images of Wank” opp, men siden jeg befinner på den andre sida av kloden uten platespiller, så har jeg ikke fått hørt den.

Om frijazz og sex har noe med hverandre å gjøre? Tror jeg lar det spørsmålet – og ikke minst svaret – bli opp til hver enkelt.

Party Knüllers

Gold

Hispid Recordings/Subradar.no

Party Knüllers Meets Jim Baker

Four Images of Wank

Hispid Recordings/Subradar.no

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg