På vei

Olav G. Kallhovd har fått med sin kvartett bestående av noen av Danmark og Norges beste musikere og laga et pent visittkort.

Olav G. Kallhovd sammen med Nils Bo Davidsen, Lisbeth Diers og Hildegunn Øiseth.

Pianisten, komponisten og pedagogen Olav G. Kallhovd kommer opprinnelig fra Arendal, men har vært en sentral brikke i Musikk i Nord-Trøndelag siden 1993. I 2005 og 2007 kom han først med ei trioskive og så med musikk for et større ensemble. Likevel har han greid å passere under den store radaren i nasjonal sammenheng. Nå gir han oss en ny mulighet og Kallhovd er så absolutt en musikant som har mye personlig og vakkert på hjertet.

Sammen med de danske toppmusikantene Nils Bo Davidsen på bass og Lisbeth Diers på trommer og perkusjon samt Hildegunn Øiseth på trompet og bukkehorn – alle synger også på avslutningssporet – gir de fire oss seks Kallhovd-komposisjoner, pluss en av Diers og Øiseth, som uten unntak er vakre, melodiske og egnet for ettertanke.

Kallhovd er en bra pianist med en touch av Jarrett og Gustavsens estetikk over seg, sjøl om han ikke er i besittelse av den samme teknikken. Sammen med de tre empatiske medmusikantene, som absolutt ikke har noe behov for å tilrane seg for mye rampelys, har “Synosia” blitt ei vakker lita perle som forteller oss at musikk av høy byrd kan komme fra langt utenfor Oslo 3.

Kallhovd Øiseth Diers Davidsen

Synosia

Acoustic Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg