Lisa er tilbake

Lisa “Vem vet” Ekdahl er tilbake – bedre enn noen gang. Og nå vet vi hvem hun er.

Lisa Ekdahl har fortsatt noe eget å fare med.

Da er det over 20 år siden den nå 43 år unge Lisa Ekdahl slo gjennom med et brak med “Vem vet”. Den usedvanlig personlige musikken fra den unge jenta solgte til firedobbel platina og sørga for at hun fikk tre Grammypriser.

Ekdahl, som hadde sin oppvekst i standardjazzen blant annet med to skiver sammen med Peter Nordahl Trio, har forsåvidt vært her hele tida, men har tatt seg gode pauser og med “Look to Your Own Heart” er det fem år siden forrige skiveutgivelse.

Ekdahls umiskjennelige stemme og uttrykk er fortsatt veldig tilstede. Denne gangen er det kun engelske tekster som står på menyen og de 10 låtene, i et landskap som nok en gang gir oss Ekdahl et sted mellom visepop og jazz, er akkurat så inderlige, personlige og vakre som vi har blitt vant til.

Gitarist og multiinstrumentalist Mathias Blomdahl har produsert og gir Ekdahl den mjuke innpakninga som passer hennes lett barnlige måte å uttrykke seg på. Ellers er tonefølget av det aller beste og Per “Texas” Johansson med sine saksofoner, klarinetter og fløyter gir musikken akkurat den litt jazzaktige touchen den fortjener.

Lisa Ekdahls store tilhengerskare har venta lenge på noe nytt. De som har sett for seg en helt ny Ekdahl, vil bli skuffa. De som har lengta etter mer av det samme, kan derimot glede seg voldsomt.

Lisa Ekdahl

Listen to Your Own Heart

Lisa Ekdahl AB/Jive Epic/Sony Music

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg