På den øde øya

Hans Mathisen er en strålende gitarist som skriver flott musikk. Nå er det på høy tid han får den anerkjennelsen han fortjener.

Hans Mathisen – en av gutta.

Hans Mathisen (47) fra Sandefjord kommer fra en skikkelig musikerfamilie og brødrene Nils, Ole og Per har også merkert seg tildels kraftig og fordelaktig både ute og hjemme. For 10 år siden kom gitaristen, komponisten og bandlederen med sitt debutalbum, “Quiet Songs”, som like godt stakk av med Spellemannprisen på første forsøk. Siden har det vært altfor stille rundt Mathisen, men med “The Island” har han laga skiva som absolutt er egna for å være den ene du må kan ha med deg til den mye omtalte øde øya og overleve lenge og vel.

Sjøl om det ikke står noe sted på coveret, så går jeg ut fra at Mathisen har skrevet all den usedvanlig vakre og melodiøse musikken sjøl. Det har tidligere blitt hevda at han har henta mye inspirasjon fra gigantene Pat Metheny og Wes Montgomery. Det tror jeg absolutt ikke Mathisen har det minste problem med å vedkjenne seg og på “The Island” er det spesielt Metheny-innflytelsen som skinner gjennom.

Sammen med et kremlag bestående av trompeteren Eckhard Baur, trommeslageren Per Oddvar Johansen, broder Par Mathisen på bass, den engelske superpianisten Jason Rebello (Wayne Shorter, Sting, Jeff Beck og mange fler) og sambygdingen Petter Wettre på saksofon, har Mathisen laga et personlig og uttrykksfullt visittkort som bør etablere han på øverste hylle både her og både der – dette holder nemlig svært høy internasjonal standard.

Hans Mathisen har skapt seg en varm, mjuk og inderlig tone i gitaren sin ikke så langt unna Methenys, men likevel høyst personlig gjenkjennbar. Når han så skriver strålende vakker musikk i alt fra ballade til heftige tempi og omgir seg med empatiske toppmusikanter, så fører det til at “The Island” både kan bli med til den øde øya og til alle andre steder på kloden.

Hans Mathisen

The Island

Curling Legs/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg