Stjernemøte

Tony Bennett og Lady Gaga – to generasjoner og to verdener, men for et møte!

Et uventa og svært musikalsk møte.

I utgangspunktet skulle man kanskje ikke tro at Anthony Dominick Benedetto og Stefani Joanne Angelina Germanotta har så mye tilfelles, men de har de så definitivt. Det er nesten på dagen 60 års aldersforskjell på Bennett (88) og Gaga (28), men med sin amerikansk-italienske bakgrunn fra New York så viser det seg også at de har jazzgenet felles. Mange stjerner innen pop og klassisk – operasanger Kiri Te Kanawa er det verste eksemplet – har forsøkt seg på jazzutflukter, men når det gjelder Lady Gaga så har hun den amerikanske sangskatten noe så seriøst under huden.

Lady og landstrykeren kler hverandre.

Når det gjelder legenden Tony Bennett så har all verdens popstjerner stått i kø for å synge duett med han, noe som er dokumentert på flere strålende skiver.

Nå er det altså frøken Gaga sin tur og de ni duettene forteller oss at dette er et møte melom sjelsfrender på tvers av alder og trender. I tillegg til låter som “Anything Goes”, “Cheek To Cheek”, “Nature Boy”, “But Beautiful” og “It Don´t Mean a Thing (If It Ain´t Got That Swing”), så gjør de to også hver sin sololåt: Bennett med “Sophisticated Lady” og Gaga med “Lush Life”.

De to har med seg sin “egne” toppmusikanter og i tillegg dukker solister som den avdøde fløytisten Paul Horn og stjernesaksofonisten Joe Lovano, også han med italienske røtter, opp og gir det hele ekstra krydder.

Tony Bennett er av typen som legger lista høyt når det gjelder hvem han “gidder” å bruke tida si sammen med. Lady Gaga passerer med god margin – “Cheek to Cheek” har blitt et duoalbum som kommer til å leve i tiår framover. Slik er det med tidløs musikk og tidløse musikanter.

Tony Bennett & Lady Gaga

Cheek to Cheek

Streamline Records/Columbia/Interscope/Universal Music

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg