De magiske tre

Piano, bass og trommer – på mange vis grunnfjellet i jazzen. Her får vi mange eksempler på det – også norske.

Helge Lien Trio – et kollektiv verden allerede har oppdaga.

Helt siden 50-tallet har “pianotrioen” med sjefer som Oscar Peterson, Bill Evans og Keith Jarrett satt nye standarder for dette formatet. Nye generasjoner har kommet til og vist at dette uttrykket har uante muligheter og denne samlinga på det tyske selskapet Ozella Music er nok en bekreftelse på det.

Undertittelen “Ballads & Lullabies” sier det meste om hva slags stemninger vi blir bydd på her. Vår egen Helge Lien Trio, med Frode Berg på bass og enten Per Oddvar Johansen eller Knut Aalefjær på trommer, spiller ei sentral rolle med fire bidrag – ett solopiano faktisk – og, siden alle har vært utgitt før, så kommer det sjølsagt ikke som noen overraskelse at pianolyrikeren fra Moelv er en sjølskreven skikkelse når det gjelder å definere triouttrykket anno 2015.

Eivind Austad – et nytt, spennende navn.

Den store overraskelsen hørt med norske ører er pianisten Eivind Austad, som snart er klar med sin debut på Ozella Music. For meg er han et helt nytt navn, men basert på hans tolkning av David Bowie-klassikeren “Life on Mars”, sammen med Håkon Mjåset Johansen på trommer og Magne Thormodsæter på bass, så har vi mye å glede oss til i nær framtid. Spennende og annerledes.

Tyske Stefan Aeby Trio forteller oss at det er mye på lur der sør også.

“Utlandet” er absolutt godt representert og med trioer som er bortimot ukjente for oss her hjemme. Tyskerne Edgar Knecht og Stefan Aeby og finske Kari Ikonen tilhører alle den nye generasjonen pianolyrikere med noe personlig på hjertet og alt vi blir servert er uten unntak usedvanlig vakkert.

“The Magic & The Mystery of the Piano Trio” er en passende tittel på denne samlinga med låter som i stor grad har vært ute før – tre av de 13 spora er ikke utgitt tidligere – og er en god understrekelse på hva denne usedvanlige kombinasjonen av instrumenter i de rette hender og med de rette sinn har å gi oss.

Diverse artister

The Magic & The Mystery of the Piano Trio: Ballads & Lullabies

Ozella Music/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg