Dansk dynamitt

Ibrahim Electric er en trio som ikke sparer på noe som helst og som snakker til musikkelskere langt utenfor jazzmenigheta.

Humor spiller en ikke uvesentlig rolle i musikken til Ibrahim Electric.

Gitaristen Niclas Knudsen, trommeslageren Stefan Pasborg og organisten Jeppe Tuxen – det vil si Ibrahim Electric – har i løpet av de vel 10 siste åra lagt publikum i rundt 25 land på fire kontinenter for sine føtter – fra Shanghai til Vancouver, fra Monte Carlo til Moskva og fra Varanger til Casablanca!

Trioens totalt sjangersprengende musikk med ingredienser fra jazz, funk, surf, afrobeat, 50-talls rock ´n´ roll, soul, blues, disco – er det noe vi har glemt nå?, har bergtatt publikum over alt på Tellus. Når vi i tillegg kan melde at bandet er besjela med en energi, et trøkk, en virtuositet og en spilleglede av de sjeldne, så skal det ikke så stor fantasi til for å fatte at dette er ei musikalsk kruttpakke av de sjeldne.

Live er Ibrahim Electric noe helt for seg sjøl, men også via høytalerne i heimen tar det virkelig fyr. En skulle kanskje tro at noe av piffen begynte å gå ut av ballongen etter vel 10 år, men basert på de ni låtene på “Rumours from Outer Space” så er det ingenting som tyder på det.

Dette er så livsbejaende som vel tenkelig og er du utsyrt med et åpent sanseapparat så er denne utgava av den danske dynamitten absolutt å anbefale. Ingen andre enn Ibrahim Electric låter som Ibrahim Electric – og det låter sgu fett – eller noe i den dur og moll.

Ibrahim Electric

Rumours from Outer Space

ILK Music/DME

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg