I is og glass

Terje Isungset er en av de mest originale og spennende musikantene jeg vet om. Her møter vi han både på is- og glassinstrumenter.

Terje Isungset har skapt seg et eget isunivers.

Helt siden slutten av 80-tallet har Terje Isungset (50), fra musikkmetropolen Geilo, fortalt oss at han har noe helt spesielt på hjertet. I utallige konstellasjoner, hovedsakelig som perkusjonist, men utstyrt med bukkehorn, munnharpe, tre, stein og, de seinere åra, også med is og glass, har Isungset vist oss en musikalsk verden med elementer ingen andre har vært i nærheten av. Han har skapt musikk med og av naturen på et så ekte og unikt vis at bumerket hans etterhvert er kjent over hele kloden.

Med is fra Antarktis, Arktis, Grønland, Canada, Sverige og Norge har Isungset i løpet av de fire siste åra spilt inn denne musikken der isen har hørt hjemme – og helt ned i minus 38 grader.

Sammen med Mats Edén på viola d´ámore, Arve Henriksen på trompet og stemme, Svante Henrysson på iscello, Anders Jormin på bass, Lena Nymark på stemme og Reidar Skår på tangenter og elektronikk har Isungset, som spiller ishorn, isperkusjon, isofon, knust is, istrommer og som synger, skapt en sonisk verden som tittelen “Meditations” passer utmerka til. Medmusikantene er ikke med på alle spor, men er godt “spredd” utover de 10 fabuleringene. I tillegg får vi også stifte bekjentskap med vokalopptak av inuitter fra Canada. Det er ei stemning over den bortimot hypnotiske musikken til Terje Isungset som han er helt aleine om.

Sammen med Arve Henriksen tar Terje Isungset oss med til en unik glassverden.

I 2011 blei Isungset invitert til Tallinn, hovedstaden i Estland som var europeisk kulturhovedstad den gangen, for å spille en helt spesiell konsert med sin sjelsfrende Arve Henriksen.

Estiske glasskunstnere hadde laga en rekke instrumenter utelukkende av glass til de to og vi får være med på de konsertene i Tallinn der lydartisten Asle Karstad fikk formidla magien på et inderlig vis.

Musikken som de to unnfanga sammen er nok en gang meditativ, fabulerende og usigelig vakker. Glassinstrumentene låter, unnskyld uttrykket, glassklare og de estiske kunstnere skal ha all slags ære.

Nok en gang har Terje Isungset fortalt oss at han er blant Tellus´ aller mest originale og uttrykksfulle musikanter. Noe forteller meg at han kommer til å fortsette med det ei god stund til.

Terje Isungset

Meditations

All Ice Records/icemusic.no

World of Glass

Terje Isungset & Arve Henriksen

All Ice Records/icemusic.no

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg