Den nye vinen

Den nye “supergruppa” Mopti og djen Bendik Baksaas har tatt nye steg med dette samarbeidsprosjektet.

Mopti og Bendik Baksaas er klar for den store verden med sin unike miks.

Trompeteren Kristoffer Eikrem, saksofonisten Harald Lassen, gitaristen Aleksander Sjølie, bassisten Christian Meaas Svendsen og trommeslageren Andreas Wildhagen møttes for første gang da de begynte i samme klasse på Musikkhøgskolen. Noen dager seinere var Mopti et faktum og det har det heldigvis fortsatt med å være. I 2012 vant de den meget prestisjetunge JazzIntro-prisen – noe som fortalte alle at de var Norges mest beste unge jazzband – og i kjølvannet kom det spennende debutalbumet “Logic”.

DJ Bendik Baksaas remiksa “Logic” og derfra var ikke veien lang til et videre samarbeid som manifesterte seg i en flott konsert under fjorårets Moldejazz. Nå er Baksaas et integrert medlem av bandet og de seks har gitt seg i kast med lydlandskap ingen andre har forska i tidligere.

Hva er det så som gjør denne ekskursjonen så unik? Møtet mellom moderne jazz, til dels melodisk og vakker, til dels fri og søkende, og eksperimentell hip hop der Baksaas med sine synther, sin laptop og sine platespillere gir lydlandskapet stadig nye overraskelser, er intet mindre enn totalt originale i mine ører og for mitt sanseapparat. Jovisst er det avantgardistisk og kompromissløst, men samtidig er det tilgjengelig og alltid like spennende.

Både individuelt og kollektivt har alle innbyggerne i Mopti veldig mye å fare med. De er trygge på seg sjøl og på hverandre og det er mye av grunnen til at de lander der de lander.

Mopti er klar for verden og for å åpne nye dører. De sier sjøl at musikken låter vill, fri, groovy og ofte ganske farlig. Mulig det – den låter i alle fall hele tida drittøff og heftig og ikke minst annerledes.

Mopti & Bendik Baksaas

Bits & Pieces

Jazzland Recordings/Universal

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg