Velkommen til Farvel

Farvel er et ungt svensk band med som med norsk hjelp virkelig markerer seg.

Farvel er et meget lovende band.

Farvel vant den prestisjetunge konkurransen Young Nordic Jazz Comets i 2010 og to år seinere “Jazzkatten – Årets Nykomling” i Sverige. Denne sekstetten under myndig ledelse av vokalisten Isabel Sörling er altså et kollektiv som allerede har lagt lista høyt og debuten på Jazzland bidrar ikke til riv akkurat.

Både musikken og tekstene er skrevet av bandets medlemmer – alle tekstene av Sörling og de er på svensk. En anmelder har tidligere skrevet at Farvels musikk er en avskjed med det sikre og forutsigbare og jeg har ingen problemer med å slutte meg til det. Her blir det tatt sjanser og utfordfringene står i kø, men de blir tatt på strak arm og spennende og unike løsninger dukker opp hele tida. Sjøl om det er melodiske låter som møter oss, så er det moderne, løse og åpne innfallsvinkler som omfavner tekstene og det spennende foredraget til Sörling. Improvisasjonselementet er sterkt hele veien, men vi finner også elementer av pop, kunstmusikk og filmmusikk.

Med seg har hun den norske trompeteren Kim Aksnes som, sammen med alle andre i bandet, har studert i Göteborg. Carl-Johan Groth på trommer, Alfred Lorinius på bass, Henrik Magnusson på piano og Otis Sandsjö på tenorsaksofon og klarinett utgjør resten av det “unge” bandet som bærer tydelig preg av at de har jobba tett sammen siden 2010.

“Rök” er Jazzlands første i en ny serie som presenterer ny, høykvalitativ og moderne nordisk jazzmusikk. Jens Christian Bugge Wesseltoft “oppdaga” Farvel på Umeå Jazzfestival i 2012 og vi kan bare takke for at han har ønska dem velkommen. Dette er et band med et unikt uttrykk det skal bli uhyre spennende å følge i åra som kommer.

Farvel

Rök

Jazzland Recordings/Universal

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg