Jeg er forelska

Susanne Sundførs “Ten Love Songs” er et mesterverk. Hun har enkelt og greit forført meg på best mulig vis.

Susanne Sundfør med en beskjed og en musikk som bør åpne alle dører – over alt.

Jeg er på ingen måte noen Susanne Sundfør-ekspert. Egentlig er ikke denne musikken eller dette uttrykket det som ligger mitt hjerte nærmest heller. Men det er som Duke Ellington sa så klokt: There are two types of music – good and bad. Susanne Sundfør og hennes “Ten Love Songs” kommer så avgjort inn under kategori nummer en.

Uansett hvordan man nærmer seg dette verket, så er det kvalitet hele veien og Sundfør er tydeligvis en fullstendig kompromissløs artist. Hun er en historieforteller av sjeldent merke – hun har opplevd kjærlighetens mangfold og lyse og mørke sider og du verden som hun har evne til å beskrive akkurat det – “So, it´s definite then” er åpningsstrofa og “We´re out of line” er sluttfrasen – mellom der ligger det ufattelig mye livsvisdom fra et relativt ungt menneske.

Når så Sundfør nok en gang skriver nydelige og sterke melodier som omkranser tekstene hennes på best mulig vis, får med seg de beste produsentene, de beste musikantene – Nikolai Hængsle Eilertsen, Lars Horntveth, Gard Nilssen, Morten Qvenild, Røyksopp og Trondheimsolistene er bare noen av de som gjør “Ten Love Songs” til et album som vil bli stående i norsk musikkhistorie, så er det ikke så mye mer å forlange.

Susanne Sundfør synger på toppen av dette som en gudinne. Det er mulig hun kan sammenliknes med både den ene og den andre, men det har jeg ikke noe behov for. Susanne Sundfør er nemlig en musikant som står frem fullstendig på egne premisser. Høydepunktet er forsåvidt bare et – alt, men den 10 minutter lange “Memorial” er både så tekstmessig sterk og personlig, musikalsk altoppslukende på alle vis og med et pianospill og en tekstformidling av en annen verden, som gjør at den vil bli værende der for alltid.

Susanne Sundfør er en artist som har alt som trengs for at hjerter verden rundt bør bli berørt. Som sagt så er jeg både forført og forelska.

Susanne Sundfør

Ten Love Songs

WM Norway/Warner Music

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg