Vakkert og inderlig

Haddy har vist oss på mange slags vis at hun har mye å fare med. Nå gjør hun det på et vakkert musikalsk vis.

Haddy – vi snakker styrke og utstråling.

I utgangspunktet er det sjølsagt ikke slik at lista blir lagt på en annen høyde avhengig av hvem du er og hva du holder på med. Noe forteller meg likevel at Haddy vil få en spesiell type oppmerksomhet på grunn av sin tv-bakgrunn. Det lever hun helt sikkert greit med og etter å ha tilbrakt noen runder med hennes “Nattblomst” så er det bare å slå fast at hun er en framifrå formidler, tekstforfatter og ofte også låtsnekrer.

“Nattblomst” er Haddys fjerde cd, men hennes første med norske tekster. Ikke overraskende viser hun oss at hun er en meget god observatør og historieforteller. Hennes mørke, lett nasale stemme kler hennes hverdagsfortellinger som mange kan kjenne seg igjen i på et utmerket vis. Det får hun også utmerket assistanse fra blant andre gitarist og produsent Ørnulv Snortheim og pianist Bernt André Moen til å omfavne musikalsk.

Stort sett har Haddy – som i denne forbindelse har bestemt seg for å spare publikum for å uttale etternavnet hennes feil – skrevet alt av tekst og musikk. Visegenet er det sterkeste i hennes uttrykk, men spor fra blues, folk, pop og jazz er også å finne her. Det er når det gjelder melodiene Haddy har mest å hente. Etter å hygga meg i hennes univers ei god stund, så finner jeg låtene litt for enstonige – de tar ikke bolig i stor nok grad alle sammen.

Uansett er dette en vakker og inderlig tilstandsrapport fra Haddy. Hun har mye å melde og gjør det på et flott vis.

Haddy

Nattblomst

Grappa/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg