Gitttarfest!

Rockeren Eric Johnson har møtt jazzhelten Mike Stern. Det har det blitt fest av.

To av de store gitarheltene, Eric Johnson og Mike Stern, har utfordra hverandre.

Eric Johnson (60) og Mike Stern (62) er noe så voldsomt helter innenfor hver sin sjanger. Til tross for at Johnson vant en Grammy for beste instrumentale rockelåt i 1991 med “Cliffs of Dover”, som var henta fra hans platinumselgende cd “Ah Via Musicom”, så har det likevel vært slik at han har vært en godt bevart hemmelighet for den store hop.

Når det gjelder den tidligere Blood Sweat & Tears-gitaristen Stern, så fikk han sitt store gjennombrudd på begynnelsen av 80-tallet da Miles Davis tok han med seg i sitt comeback-band. Der benytta han alle sine kvaliteter og fikk vist en hel verden at han hadde evner til å inkorporere rocken i sitt heftige jazzuttrykk på et unikt vis.

På seinsommeren 2013 hadde et kreativt menneske funnet ut at et møte mellom disse to enerne var en god idé. Stedet var klubben Blue Note i New York og bakmannen hadde helt rett – det slo gnister av musikken fra første takt.

Johnson og Stern var heldigvis også skjønt enige og nå er debutskiva til gitarheltene et faktum.

Sammen med trommeslageren Anton Fig, som mange har sett et glimt av i bandet til “Late Night with David Letterman”, og Johnsons faste bassist Chris Maresh, pluss gjester som Sterns kone Leni på n´goni og vokal og soul/rb-vokalisten Malford Milligan, fra Johnsons hjemby Austin, Texas, har “Eclectic” blitt en gitarfest i flere grenseland.

Begge to har et nært forhold til Jimi Hendrix som de hyller med klassikeren “Red House” til slutt der begge også synger helt ok. Ellers står de stort sett for låtene ganske så broderlig. I løpet av de vel 70 minuttene festen varer viser de med sine vidt forskjellige uttrykk, men samtidig med sin heftige respekt for hverandre, at de utfyller hverandre på et flott vis.

Musikken henter elementer fra pop, rock, jazz og world music og er lett å få under huden med en gang. Her derier det seg ikke om to gitarister som skal ta rotta på hverandre, men som tvert i mot har ønske om å spille hverandre bedre – og det gjør de.

Eric Johnson og Mike Stern har absolutt ingenting å bevise og gjør det derfor fra start til mål. De flytter absolutt ingen grenser her, men de gir oss solid gitarbasert meget høyverdig og lytteverdig musikk av ypperste kvalitet. Det holder mer enn lenge det.

Eric Johnson – Mike Stern

Eclectic

Heads Up/Naxos Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg