Spennende og annerledes

Trombonisten Øystein Blix har fått stjernehjelp til å lage et annerledes visittkort.

Øystein Blix har noe på hjertet når han en sjelden gang gir lyd fra seg.

Øystein Blix (48) har bokstavelig talt spilt ei sentral rolle i jazzlivet i Tromsø siden begynnelsen av 90-tallet. Etter studier på den etter hvert så berømte jazzlinja i Trondheim, satte han kursen nordover igjen og har med ujevne mellomrom vist seg fram for oss “andre” også, spesielt gjennom de tre skivene med sitt Blix Band, men også med den utvida elektronikaduoen Tromsø Kunstforsyning.

Blix har aldri fulgt den slagne landevei med sine tidligere visittkort og det gjør han heller ikke nå. Med si første skive under helt eget navn møter vi han sammen med gitaristen Nils-Olav Johansen (Farmers Market, Transjoik etc) og trommeslager, perkusjonist og elektroniker Audun Kleive (JøKleBa, Terje Rypdal blant andre). Man trenger ikke å være så veldig innvidd for å kunne slå fast at Blix har plukka på øverste hylle når han skulle finne reisefølge.

Hva er det så denne trioen byr oss? Det er krevende og utfordrende musikk, som samtidig er både åpen og fri og melodisk og varm. Noe av musikken er skrevet av Blix, mens noe er unnfanga av de tre mer eller mindre kollektivt. Alt er kontemplativt og søkende og ingenting som har kommet min vei tidligere, kan sammenliknes med dette lydlandskapet.

Det er både hyggelig og spennende å bli invitert inn i verdenen som Øystein Blix, Nils-Olav Johansen og Audun Kleive har skapt. Her finnes ingen lettvinte løsninger, bare unik og annerledes musikk.

Øystein Blix

It´s OK to Play

Losen Records/MusikkLosen

4 kommentarer
  1. Tilbaketråkk: ferric oxide Fe2O3
  2. Tilbaketråkk: clean dryer vent
  3. Tilbaketråkk: human xenograft

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg