Tøft fra oven

SkyDive Trio er en usedvanlig tøff organisme der to av våre beste menn har fått utmerka finsk hjelp.

SkyDive Trio har noe eget å fare med.

I 2011 kom bassisten Mats Eilertsen med den utmerkede skiva “SkyDive”. Kvintetten bestod av Tore Brunborg på saksofoner og pianisten Alexi Tuomarila i tillegg til gitaristen Thomas T. Dahl og trommeslageren Olavi Louhivuori.

Nå har Dahl tatt over styringa og “kun” Eilertsen og Louhivuori er igjen. Jeg kan love dere at det ikke er bare bare! Thomas T. Dahl studerte ved jazzlinja i Trondheim, som Eilertsen, og har vist seg mer enn fordelaktig frem i band som Krøyt, BMX og Dingobats. Likevel er han blant dem som har makta å passere under den berømte radaren i alt for stor grad – noe det bør bli en orden på etter at “Sun Moee” har sett dagens lys. Her snakker vi nemlig om et band med en musikk og en gitarist som holder meget høy internasjonal klasse.

Dahl og Eilertsen har skrevet tre låter hver, Louhivuori en og i tillegg får vi en herlig versjon av Portishead-låta “Sour Times”. Alt er varmt, melodisk, søkende, personlig og noe så uendelig vakkert.

Eilertsen med sin store og varme basstone og Louhivuori med sitt lette og særdeles lyttende trommespill, kler Dahls diverse gitaruttrykk på best mulig vis og SkyDive Trio bør fortest mulig bli et fast innslag både på nasjonale og internasjonale scener.

Hvordan Thomas T. Dahl har greid å unngå den store oppmerksomheten, eller rettere hvordan vi alle har greid å unngå å gi han den oppmerksomheten til nå, er en gåte det er lite å gjøre noe med. Det er derimot mulig å gjøre noe med det fra nå av – “Sun Moee” har nemlig det i seg som trengs for å bli en klassiker.

SkyDive Trio

Sun Moee

Hubro/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg