Strengevakkert

Vokalisten, lyrikeren og kompnisten Live Foyn Friis har tatt nok et megasteg i retning seg sjøl.

Live Foyn Friis er på et usedvanlig vakkert og flott sted.

Live Foyn Friis har rukket mye allerede til tross for at hun ikke har makta å runde 30 ennå. Født og oppvokst i Asker, men har etter studier i Tromsø, Stockholm og Århus, valgt å bli værende i Danmark. Med de evnene og det talentet hun er utstyrt med, så har det liten eller ingen betydning hvor hun er bosatt – hun kommer til å slå kraftig gjennom på den internasjonale musikkhimmelen uansett.

“With Strings” er hennes tredje cd – først kom “Joy Visible” med Foyn Trio! og i fjor serverte hun oss “Running Heart” under eget navn. Det er med det samme bandet, men pluss strykekvartett, vi får møte henne denne gangen også.

Live Foyn Friis ser oss djupt inn i sjela.

Kjernetroppene består av gitaristen Alex Jönsson, bassisten Jens Mikkel – begge korer også – og trommeslageren Andreas Skamby og strykekvartetten er av det tradisjonelle slaget med to fioliner, bratsj og cello.

All musikk og alle tekster er skrevet av Foyn Friis. Både på det området og ikke minst som formidler så forteller hun oss at hun har et potensial som kan ta henne hvor som helst. Hun har henta inspirasjon fra over alt og satt det sammen til noe som er hennes unike uttrykk. Jeg hører både Chet Baker og Joni Mitchell i henne, men aller mest hører jeg bare bokstavelig talt ei stemme som musikkelskere og estetikere verden over vil si at dette er jo Live Foyn Friis.

Hun skriver nydelige låter, alle ikke like minneverdige riktig nok, og har samtidig en poetisk kraft i seg som gjør at man sitter ytterst på stolkanten for å få med seg hva hun har å melde. Når så bandet og strykekvartetten er utrolig godt sammenvevd, så forlanger jeg ikke så mye mer. Hva slags bås skal så dette plasseres i? For min skyld absolutt ingen – kategorien god musikk holder mer enn lenge for meg. Opptakene er gjort live i Århus for knappe to år siden og heldige er vi som får være med på denne lykkereisa fra nå av.

Live Foyn Friis er klar for den store verden – sånn er det bare.

Live Foyn Friis

With Strings

Curling Legs/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg