Nok et Molde-mesterskap

Tubaisten, komponisten og bandlederen Daniel Herskedal fra Molde holder like høyt nivå som fotball-laget fra 6400 – minst!

Daniel Herskedal har allerede lagt store deler av verden for sine føtter.

Det er vel ingen hemmelighet lenger at talentene står i kø i Molde uansett hva de driver med – for eksempel når det gjelder fotball og jazz. For de som har fulgt godt med kom det ikke som noen bombe at Daniel Herskedal virkelig hadde mye å fare med da han debuterte under eget navn sammen med Marius Neset for fire år siden med “Neck of the Woods”. Seinere har han tatt ytterligere megasteg enten på egen hånd eller sammen med storheter som Django Bates, Jason Moran, Marius Neset og Trondheim Jazzorkester.

Nå er han endelig klar med nok et visittkort under eget navn og “Slow Eastbound Train” har blitt en herlig bekreftelse på at Herskedal er et supertalent både som komponist, arrangør og ikke minst som instrumentalist.

Bortsett fra ei “låt” av Modest Petrovich Mussorgsky, har Herskedal skrevet og arrangert alt sjøl. Det han tar oss med på er nesten bokstavelig talt ei reise og Herskedal henter impulser fra en rekke kilder – særlig er det påtakelig at han er inspirert av østeuropeiske toneganger. Det er en voldsom dynamikk i både arrangementene og i måten å uttrykke seg på og det er nesten uten unntak vakre og sterke melodier han tar oss med inn i. Når han så har invitert med seg den glitrende pianisten Eyolf Dale og innovative perkusjonisten Helge Andreas Norbakken i tillegg til Trondheimssolistene, så sier det seg sjøl at det blir skapt lydlandskap her ulikt alt annet som har vederfaret de flestes mottakerapparat noen gang. I tillegg til sitt unike og virtuose tubaspill, møter vi også Herskedal på det sjeldne instrumentet basstrompet underveis her.

Forrige gang var det altså sammen med en annen ung gigant, Marius Neset, vi møtte Herskedal. De er begge nå på vei mot stjernene – den store forskjellen på de to er at MFK-tilhenger Herskedal gleder seg mer til fotballsesongen enn Brann-fantast Neset.

Uansett kan de begge – og alle andre – glede seg hemningsløst over “Slow Eastbound Train”.

PS De som gjerne vil få med “Slow Eastbound Train” i levende live får muligheten under årets Moldejazz – vi snakker garantert hjemmeseier til Herskedal!

Daniel Herskedal

Slow Eastbound Train

Edition Records/border.se

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg