Gode nordiske råd

Den svensk-norske trommeslageren Anders Thorén har unnfanga en meget god idé – og satt den ut i praksis!

Tore Johansen, Per Orvang, Anders Ljungberg, Anders Thorén og Helge Lien har skapt ei lita perle.

Svenske Anders Thorén har bosatt seg i Oslo. Det vites ikke om det er årsaken til at han har ønska å fokusere sterkt på å kombinere nordiske artister. Uansett er det en god idé – musikanter fra disse landene har garantert mye til felles samtidig som de har en hel del unikt å bringe til bordet også – og på dette første møtet er det musikere og musikk fra Norge og Sverige som har takka ja til invitasjonen.

Harald og Sonja sendte trompeteren Tore Johansen og pianisten Helge Lien mens Carl XVI Gustaf og Silvia har bidratt med gitaristen Per Orvang og bassisten Anders Ljungberg. Thorén fungerer som en slags oppmann med røtter på begge sider av Kjølen.

Trommeslager Anders Thorén er mannen bak den nordiske ideen.

Dette er altså ikke noe band i tradisjonell forstand – sjøl om det høres sånn ut. Det er en kvintett håndplukka for anledningen av Thorén – som den første av forhåpentligvis mange i det som absolutt bør bli en serie.

Alle bortsett fra Ljungberg har bidratt med komposisjoner og, sjøl om det er solide særpreg hos alle komponistene, så har de mye til felles både melodisk og ikke minst uttrykksmessig. Det at de har møttes i legendariske Rainbow Stuio hos unikumet Jan Erik Kongshaug, gjør også sitt til at dette låter akkurat så vakkert, transparent og luftig som det skal.

Dette er uten unntak vakker og melodiøs musikk, ikke så langt fra ECM-land, spilt av toppfolk. Det er nesten ikke til å tro at dette er et studioband med liten eller ingen erfaring sammen før opptaksmaskina blei skrudd på.

Du verden som vi gleder oss til nye konstellasjoner med musikanter fra Danmark, Finland og Island også!

Nordic Circles

Winter Rainbow

AMP Music & Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg