Nye bølger

Saksofonisten og bandlederen Karl Seglem utvider stadig horisonten – nå med den utmerkede sveitsiske pianisten Christoph Stiefel.

Karl Seglem og Christoph Stiefel med sitt nye bølgeband i Molde i fjor.

Karl Seglem, tenorsaksofonist, bukkehornist, komponist, bandleder og plateselskapsdirektør, har vært her i mange tiår allerede, men begynner heldigvis nå å få den anerkjennelsen han fortjener. Han har ustanselig gått sine egne veier, ofte sammen med Terje Isungset, og musikken hans har alltid hatt elementer av norsk folkemusikk i seg – kombinert med improvisasjon.

Med sitt nye band, som han altså leder sammen med den – på hjemmebane i alle fall – meget anerkjente pianisten og bandlederen Christoph Stiefel, har de med seg bassisten Sigurd Hole, den dansk-norske stemmekunstneren og loopsartisten Jullie Hjetland Jensen og trommeslageren og perkusjonisten Kåre Opheim.

Hjetland Jensen, som er helt nytt bekjentskap for meg, beveger seg fritt i et landskap mellom folkemusikk, elektronika og jazz, og de yngre herrene Hole og Opheim henter også inspirasjon fra en rekke kilder.

Bortsett fra de to sistnevnte så har alle bidratt på låtskriversida. Det har ført til et unikt lydunivers både melodisk, rytmisk og harmonisk. Det er bandets styrke, samtidig som det også er dets svakhet. For meg er det nemlig slik at ikke alt låtmaterialet er like sterkt – det blir til tider noe pregløst.

Når det er sagt så er “Waves” et sterkt visittkort med en rekke kraftige soloprestasjoner og ikke minst et flott kollektivt uttrykk. Karl Seglem og Christoph Stiefel kan så absolutt være på vei mot noe enda større.

Karl Seglem & Christoph Stiefel

Waves

Challenge Records/NORCD/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg