Så inderlig!

Vokalisten og gitariten Madeleine Peyroux har mye av Billie Holidays inderlighet i seg. I tillegg har hun veldig mye eget.

Madeleine Peyroux er en av de mest sensuelle og inderligste teksttolkerne uansett sjanger.

Madeleine Peyroux (40) slo gjennom med et brak i 1996 da hennes debutalbum “Dreamland” så dagens lys. Da var den amerikansk-franske vokalisten og gitaristen allerede en erfaren artist som hadde spilt og sunget både på gater og streder og klubber på begge sider av Atlanterhavet. Produsenten Yves Beauvais hadde oppdaga henne allerede i 1992, men i motsetning til de fleste andre unge artister, var Peyroux absolutt ikke lett å be når det gjaldt å innta et platestudio.

Beauvais hadde først hørt henne på en klubb i New York der hun røkte med begge hender og drakk samtidig – en frisksportig 18-åring der altså! Peyroux hadde allerede den gangen både chanson-tradisjonen og ikke minst Billie Holidays unike måte å tolke en sang på inne og alt dette og mer til har hun fortsatt å utvikle fram til nå.

Peyroux har alltid hatt et uttrykk som ei voksen dame – med en sound som et levd liv og noe forteller meg at hun har levd mer enn en gjennomsnittlig 40-åring også.

På denne dobbelt cden med høydepunkter fra hennes karriere får vi forsåvidt ingenting nytt, men litt av alt – inkludert låter av Leonard Cohen, Bob Dylan, Charlie Chaplin, Edith Piaf og postpunkeren Elliot Smith. 27 låter er inkludert her og forteller oss om en “gammel” artist i en ung kropp.

Med musikk henta fra seks album pluss Warren Zevon og Joe Calderons “Keep Me in Your Heart” fra filmen “Union Square”, forteller Madeleine Peyroux oss at hun er en tidløs artist som har hatt, har og fortsatt vil ha mye å melde med sin inderlige melodiøsitet og ekthet i mange tiår framover.

Madeleine Peyroux

Keep Me in Your Heart for a While – The Best of Madeleine Peyroux

Rounder/Concord/Universal

1 kommentar
    1. Tilbaketråkk: pk profile

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg