Det stemmes

Andreas Backer tar stemma til steder der den sjelden eller aldri har vært før.

Andreas Backer – med et på mange vis maskulint svar på Sidsel Endresens estetikk.

33 år unge Andreas Backer fra Oslo gjør det på ingen måte enkelt verken for seg sjøl eller for oss. Etter at trompet var hovedinstrumentet frem til han var 22, så har han siden konsentrert seg om å utforske stemmas muligheter og han har ved flere anledninger vist oss at de er mange, ukjente og ikke minst spennende. Med “Voice Improvisations” møter jeg han i alle fall for første gang aleine og her er ingenting “forbudt” – absolutt ingenting.

Backer har studert både i Stavanger, Stockholm og Oslo og han har søkt det åpne og frie rom. Ved hjelp av hva stemma kan gi når det gjelder lyder av alle mulige slag – her finnes ikke tradisjonell skjønnsang for å si det slik, ikke spor av det en gang – og ved hjelp av alle mulige teknikker, dynamikk og ymse uttrykk, forteller Backer oss hvilken original søker han er. De som vil få tanker i retning Sidsel Endresen er absolutt på sporet, men Backer låter sjølsagt totalt annerledes.

Backer er inspirert av europeisk impro, frijazz, folkemusikk, samtidsmusikk og mye annet og setter det sammen til noe som ikke likner noe som har vederfaret våre sinn tidligere. På ett av spora bidrar produsent Daniel M. Karlsson på elektronikk – ellers er Backer ganske så aleine.

Med sin smatting, remjing, purring, hyling, roping, strupesang, visking og hva det nå måtte være, utfordrer Andreas Backer oss på et unik vis. Tøft gjort!

Andreas Backer

Voice Improvisations

Creative Sources/subradar.no

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg