Bird lever!

Altsaksofonisten Rudresh Mahanthappa er en av de nye store. Her har han laga ny musikk og tilegna den den aller største – Charlie Parker.

Rudresh Mahanthappa i ferd med å flytte merkesteiner.

43 år gamle Rudresh Mahanthappa er født i Italia. Han har indiske foreldre og har vokst opp i USA. Hans enorme talent slo ut i full blomst sammen med annen ung gigant med liknende røtter, pianisten Vijay Iyer, på begynnelsen av 2000-tallet. Siden den gang har han vært bosatt i New York og gjennom godt og vel et dusin innspillinger under eget navn og masse bidrag som sidemann, så har Mahanthappa fortalt oss at han godt kan være mannen som tar altsaksofonpinnen videre.

Sjøl om Mahanthappa har implementert en hel del av sine originale røtter i sin musikk, så har han aldri lagt skjul på at jazzens kanskje største ikon, Charlie Parker (1920-1955), har vært hans største forbilde og inspirasjonskilde. Her får han vist oss det tydeligere enn noen gang, men på sitt helt spesielle vis. All musikken er komponert av Mahanthappa, men i stor grad basert på Parker-klassikere som “Donna Lee”, “Relaxin´ at the Camarillo”, “Parker´s Mood”, “Dexterity”, “Steeplechase”, “Now´s the Time”, “Comfirmation and Barbados” og “Anthropology”.

Med sin umiskjennelige og helt personlige tone i hornet og med en intensitet og inderlighet som han er helt aleine om, løfter Mahanthappa Parker-arven videre. Når så det håndplukka laget med Matt Mitchell på piano, François Moutin på bass, Adam O´Farrill – barnebarn av Chico og sønn av Arturo, to latinjazzgiganter – på trompet og Rudy Royston på trommer leverer på øverste hylle både kollektivt og solistisk, så har “Bird Calls” blitt en milepæl i Mahanthappas karriere så langt, samt en solid påminnelse om han som har gjort dette mulig – Charlie “Bird” Parker.

Rudresh Mahanthappa

Bird Calls

ACT/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg