Zachen er biff

Ingar Zach er en perkusjonist og musikant som gjør alt annerledes. Her kommer det to nye bevis på det.

Ingar Zach gjentar aldri seg sjøl.

Foto: Ariele Monti

Ingar Zach (43) har, helt siden vi først møtte han gjennom “storbandet” Chateau Neuf Spelemannslag på begynnelsen av 90-tallet, fortalt oss at han har helt egne ideer om hvordan musikk skal låte – og han har vist ustanselig at han har evner til å sette det ut i livet.

To viktige milepæler i Zachs karriere har vært plateselskapet SOFA som han starta sammen med sjelsfrende Ivar Grydeland og bandet Tri-Dim sammen med Håkon Kornstad og David Stackenäs. Seinere har også Dans les Arbres, Huntsville, Arve Henriksen, Erik Honoré og Jon Balke blitt viktige samarbeidsprosjekter/partnere.

Labfield var opprinnelig David Stackenäs og Ingar Zach.

Etter at Tri-Dim slutta å eksistere, fant Zach og den spennende svenske gitaristen Stackenäs ut at de ville fortsette som duo, men med en helt annen innfallsvinkel til musikken. Det har foreløpig ført til skivene “Fishforms” og “Collab” der et hypnotisk dronelandskap har vært et sentralt fundament.

Nå har italienske Giuseppe Ielasi også blitt med.

På det forrige albumet inviterte de to med seg den italienske gitaristen og elektronikeren Giuseppe Ielasi som gjest. Det synes alle involverte var så vellykka at han nå er fullverdig medlem. Det har ført til et helt nytt lydbilde og nye innfallsvinkler som også ser inn mot popmusikk, minimalisme, elektronisk og etnisk musikk samt store doser impromusikk også sjølsagt.

Når så den strålende svenske vokalisten Mariam Wallentin, kjent blant annet fra Wildbirds & Peacedrums, bidrar nydelig på flere spor, så blir Labfield anno 2015 mer spennende og annerledes nok en gang.

Miguel Angel Tolosa og Ingar Zach staker ut ny kurs.

Zach, som har vært bosatt i Madrid de seineste åra, har hele verden som leikegrind. Det musikalske språket hans kjenner så avgjort ingen grenser og “Loner”, et pågående samarbeid med den spanske elektronikeren og gitaristen Miguel Angel Tolosa, gir oss glimt av hva de to har holdt på med siden 2004 og fram til nå.

Begge bidrar med såkalte field recordings – opptak gjort diverse steder i naturen og satt inn i rammer de to har skapt i studio, samt diverse elektronikk.

Musikken framstår som saktevoksende uttrykk der tanken får rom til å være med underveis og lage sine egne bilder. Zach og Tolosa er i stand til å skape usedvanlige stemninger på sitt unike vis og nok en gang forteller Ingar Zach oss hvilken original og spennende musikant han er.

Labfield

Bucket of Songs

HUBRO/Musikkoperatørene

Ingar Zach/Miguel Angel Tolosa

Loner

SOFA Music/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg