Stemningsfull italiener

Pianisten Giovanni Guidi er ute med sin andre ECM-innspilling. Mye tyder på at jeg bør sjekke ut den første også.

Giovanni Guidi, João Lobo og Thomas Morgan – en flott og empatisk trio.

Giovanni Guidi er født i 1985 og den skarpe kan da raskt regne ut at vår mann runder 30 i år. Jeg er blant dem som ikke har fått med meg Guidis kvaliteter tidligere til tross for at han både har gitt allmuen ei trioskive tidligere på ECM, “City of Broken Dreams” spilt inn i 2011, pluss at han har jobba mye sammen med den aller største italienske jazzlegenden, trompeteren Enrico Rava. Guidi medvirka blant annet på Ravas hyllest til Michael Jackson, “Rava on the Dance Floor”.

Som på debutskiva si for ECM så har Guidi med seg den portugisiske trommeslageren João Lobo og den amerikanske bassisten Thomas Morgan, som vi sist stifta hyggelig bekjentskap med i trioen til danske Jakob Bro med vår egen legende, Jon Christensen, på trommer.

Det de tre serverer oss er vakker, original og lyrisk triojazz der både Bobo Stenson og Bill Evans dukker opp som referanser. Ballader står i fokus og de fleste har Guidi skrevet sjøl, mens Lobo har skrevet én samt at vi får unike møter med standardlåtene “I´m Through With Love” og den cubanske klassikeren “Quizás, Quizás, Quizás” som Nat King Cole gjorde verdensberømt. Saktere og mer inderlig har den kanskje aldri vært spilt.

Guidi er en tekniker av rang, men aller viktigst er det han har masse å melde sine unge år til tross. Vi hører fra første anslag at her snakker vi om ekthet og inderlighet og en dyp vilje og evne til å formidle noe substansielt. Når så Lobo og Morgan tilhører den samme ligaen så må dette gå riktig så bra og det har det da også gjort.

Vil du gi deg sjøl en hyggelig og herlig overraskelse så anbefales “This Is The Day” på det aller varmeste.

Giovanni Guidi Trio

This Is The Day

ECM/Grappa/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg