Norsk nordmann uten grenser

Giataristen og vokalisten Steinar Aadnekvam har ikke mer enn såvidt runda 30. Likevel er han ute med sin fjerde cd. Her er det mye musikalsk varme å glede seg til.

Steinar Aadnekvam spiller nylonstrengsgitar med inderlighet og varme.

Grunnen til at relativt få av oss har noe voldsomt nært forhold til Steinar Aadnekvam, født og oppvokst i Bergen, er ikke at innbyggerne fra byen uten fotball-lag er så inn i hampen beskjedne av seg. Det finnes nemlig unntak fra den regelen – jeg nevner i fleng…..Når det gjelder Aadnekvam er nok årsaken at han vært bosatt i Stockholm i store deler av sitt voksne liv og ikke har beæret norske scener i noen særlig grad. Det er intet mindre enn synd og skam for Steinar Aadnekvam har mye å by på.

Det er riktig at Aadnekvam har vært og er bosatt i Sverige, men i lange perioder har han også oppholdt seg i Brasil. Fascinasjonen for brasiliansk kultur og musikk er åpenbar og Aadnekvam har tilegna seg et livsbejaende uttrykk basert på ymse impulser fra Brasil på et framifrå vis.

En annen gitarist, Pat Metheny, har også mye fra den samme toneskatten i ryggmargen – han har til og med gifta seg med ei brasiliansk kvinne. Det finnes flere likhetspunkter i tankegangen til Metheny og Aadnekvam, men musikken er for begges del fullstendig unik.

Aadnekvam spiller utelukkende akustisk nylonstrengs gitar i motsetning til sin amerikanske kollega – med røtter fra Mandalstraktene. Vår mann er utstyrt med en varm tone i hornet og med et temperament i uttrykket som er lett å bli tiltrukket av. Når han så har skrevet vakker og stemningsfull musikk og fått utmerka assistanse av et internasjonalt og empatisk lag bestående av pianisten Jonatan Guzman, bassisten Patric Thorman, trommeslageren og perkusjonisten Deodato Siquir, fløytisten og altsaksofonisten Peter Fredman, vokalisten Gustav Orphée Noah, som har hørt på Stevie Wonder mer enn de fleste, fiolinisten Santiago Jiminez Borges, vibrafonisten Mattias Ståhl og cellisten Cecilia Linné, så er det bare å lene seg tilbake å nyte plantinga av Steinar Aadnekvams frihetstre. Det bør få gode vekstvilkår på alle sider av alle grenser – dette er nemlig grenseløs, vakker og varm musikk som mange bør få oppleve.

Steinar Aadnekvam er så absolutt velkommen hjemom både titt og ofte.

Steinar Aadnekvam

Freedoms Tree

Losen Records/MusikkLosen

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg