Den hippeste av de hippe

Stanley Clarke har vært på hiphetstoppen i mange tiår. Der er han avgjort fortsatt.

Stanley Clarke har ingen planer om å abdisere fra basstronen.

Den som har hatt gleden av å oppleve Stanley Clarke (63) i levende live, enten som akustisk bassist i sobre duosammenger med for eksempel Chick Corea eller som urhip elbassist i Return to Forever eller i egne band, kommer ikke til å glemme det. Mer utadvendt og ekvilibristisk musikant finnes knapt. Nylig besøkte han hovedstaden og ryktene sier at det var en Clarke i superform med sitt nye elektriske band. De av oss som gikk glipp av konserten, kan få en hel del trøst gjennom bandets nye cd “Up”.

Her viser Clarke oss at han fortsatt har alt på plass. Teknikken er formidabel, på begge “bassene”, grooven er umiskjennelig og låtene sitter fortsatt som hakka møkk. Vi får alt fra Clarkes solofabuleringer på akustisk bass, som han kaller “Bass Folk Song” – den ene tilegna Charles Mingus, via en dedikasjon til salige George Duke – “Brazilian Love Affair” og gjenhør med hitlåta “School Days” og andre superfunky saker med feite blåsearr til en nydelig avslutning med med en hyllest til kona – “La Canción De Sofia” – i en duotapning med sjelsfrenden Chick Corea som får tankene til å gå tilbake til en sommerdag i Kongsberg kirke der de to spilte blant annet den låta.

Stanley Clarke omgir seg nesten sjølsagt med toppfolk som har få om noen begrensninger som instrumentalister. Slik er det jo med han sjøl også.

Hvis du er ute etter livsbejaende, melodiøs og groovete musikk spilt av noen av de aller flinkeste så er “Up” med The Stanley Clarke Band absolutt innafor.

The Stanley Clarke Band

Up

Mack Avenue Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg