En grensesprengende danske

Vokalisten og tekstforfatteren Trinelise Væring sprenger grenser med sin musikk. Snart dukker hun opp på en tv nær deg.

Trinelise Væring går sine helt egne veier.

Trinelise Væring (49) har vært med oss lenge allerede. Enten under eget navn eller i konstellasjoner som Off-Piste Gurus eller Dos Mundos har vi møtt den unike vokalisten som har henta like like mye fra jazz som fra pop og rock. Dessuten har hun også samarbeida mye med saksofonisten Fredrik Lundin – på alle slags vis.

Væring er altså en musikant som ikke bryr seg nevneverdig om sjangre og med “Oh Purity” får vi nok et strålende bevis på det.

Væring sammen med hele ensemblet – ikke minst norske Barokksolistene.

Med “Oh Purity in Watching Landscapes” møter vi den sjangersprengende vokalisten i seks låter hun har skrevet tekstene til og som hun har komponert sammen med den finsk-svenske jazzpianisten Jonas Berg. Flere av arrangementene har hun også ansvaret for. Når så bassisten Johannes Lundberg er hjertelig tilstede sammen med den svenske saksofonisten Joakim Milder, kun som musikalsk leder/produsent, og ikke minst norske Barokksolistene under ledelse av Bjarte Eike, så skal det ikke mye fantasi til for å skjønne at “Oh Purity” er noe helt for seg sjøl.

Det Væring & Co har makta her er å skape et univers der klassisk musikk møter rytmisk musikk og der musikanter fra seks land makter å skape noe helt “annerledes”. Sammen med denne musikken og disse tekstene – Væring er en usedvanlig ekte og ærlig historieforteller – skuer vi fremover samtidig som vi har med oss historia gjennom de “gamle” instrumentene og uttrykket til Barokksolistene.

Førstkommende lørdag klokka 19.30 på NRK 2 får vi også se dokumentarfilmen som blei laga i forbindelse med innspillinga i 2013. Der forteller både Væring og noen av de andre musikerne om hvordan musikken kom til og hvordan de har opplevd den og vi får også være med på konsertversjonen. Den debuterende filmprodusenten Frigge Fri skal ha all ære for en varm og fin produksjon.

“Oh Purity” er en unik musikkopplevelse der elementer fra både pop/rock, jazz og klassisk smelter sammen til noe svært så vakkert og sterkt. Det er fint og flott å se og høre dokumentarversjonen også, men vær sikker: Musikken står noe så voldsomt på egne bein også.

oh-purity.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg