Forelska i Drecker

Anneli Drecker har en av de flotteste stemmene. Dessuten lager hun strålende musikk.

Anneli Drecker – hvilken artist!

Det er bare å bryte sammen og tilstå: jeg har vært avstandsforelska i Anneli Drecker – i alle fall i stemma hennes og måten hun formidler tekst på. Det til tross for at musikken hun i stor grad har holdt på med har ligget litt utafor mi gate. Ved flere tilfeller har vi “møttes” – blant annet i de tilfellene hun har samarbeida med Jon Balke og Ketil Bjørnstad.

Nå har det seg slik at jeg ikke tror Drecker er spesielt opptatt av sjangre – hun er opptatt av den stemma hun hører inne i seg til enhver tid. Denne gangen – og nå i livet sitt – betyr det et nordisk, arktisk-akustisk landskap med påvirkning av musikk fra hele verden. Det er slik presseskrivet beskriver musikken, men jeg finner ingen grunn til å protestere. Blant annet inkorporerer hun et “maori-kor” fra urbefolkninga på New Zealand på et usedvanlig vakkert og sterkt vis. Originalt og unikt og veldig beskrivende for den musikalske perosnligheten til Drecker.

“Rocks & Straws” er bygd rundt dikt skrevet av den nord-norske poeten Arvid Hanssen som er oversatt til engelsk på et elegant vis av Roy-Frode Løvland. Hanssen var alltid opptatt av mennesket i og med naturen og den settingen Drecker gir tekstene gir dem full rettferdighet. Det neddempa, akustiske uttrykket der Dreckers usedvanlig vakre og nære stemme, som blir miksa akkurat så langt fremme i lydbildet som den skal, passer tekstene og Drecker utmerket. Når hun så omgir seg med like sjangerfrie og glitrende musikanter som trommeslager Rune Arnesen og gitarist Eivind Aarset, så er også den delen i de beste hender.

Når jeg nå har brutt sammen offentlig så er det ingenting å spare på lenger: “Rocks & Straws” har gjort meg mer begeistra for Anneli Drecker enn noen gang.

Anneli Drecker

Rocks & Straws

Rune Grammofon/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg