Vakkert fra broderfolket

Peter Asplund er en trompeter, flügelhornist og vokalist som har vært der det er som mørkest. Nå smiler livet til han og det høres i musikken hans.

Peter Asplund har svært mye å komme med.

Peter Asplund (45) er ikke av typen som er redd for å dele både ned- og oppturer med oss. I tekstene som følger cden forteller han oss at den mørke perioden heldigvis er tilbakelagt og at han nå har funnet den store kjærligheten og fått ei datter som sjølsagt lyser opp livet hver eneste dag. Sjøl om jeg har støtt på den meget dyktige trompeteren ved noen anledninger tidligere, så har jeg på ingen måte full kontroll på karriera hans. Det gjør ikke så mye akkurat nå: med “Home Safe…and Sound” forteller han oss at Peter Asplund anno 2015 er en stilsikker, trygg og ikke minst livsbejaende musikant som har mye å dele.

Asplund er på mange måter en tradisjonalist. Han er en trompeter og flügelhornist med herlige røtter i beboptradisjonen og i tillegg viser han seg fram ved en rekke anledninger som strålende vokalist, både straight og som scatter, og det er ikke vanskelig å høre at han har et nært forhold til ikoner som Frank Sinatra og Mel Tormé.

Med seg har Asplund sitt faste band Aspiration som består av bassisten Hans Andersson og trommeslageren Johan Löfcrantz Ramsay. For anledninga er trioen utvida med den utmerkede danske pianisten Jacob Christoffersen samt Asplunds landsmann, den eminente Magnus Lindgren, på enten tenorsaksofon, klarinett eller fløyte ved flere anledninger.

Repertoaret er kjente standardlåter henta fra The Great American Songbook som “The Song Is You”, “Waltz for Debby”, som Bill Evans og Monica Zetterlund gjorde udødelig, “My Way”, “That Old Black Magic” og “Come Rain or Come Shine”. Alt er gjort på et inderlig og respektfullt vis med Asplunds friske arrangement og at det er en gjeng som stortrives i dette landskapet skinner tydelig gjennom.

Peter Asplund & Co sprenger absolutt ikke noen grenser her. De gir oss derimot herlig og ærlig musikk levert på et høyt nivå – det holder veldig lenge det.

Peter Asplund Aspiration

Home Safe…and Sound

Prophone Records/Naxos Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg