Bugge med vennefest

Det blir ofte fest når Bugge inviterer venner. Denne gangen er så avgjort ikke noe unntak.

Bugge – det skjer alltid noe spennende med og rundt han.

Det er noen det er noe ekstra ved. Man bare ser det, hører det – merker det. Da “unggutten”Jens Christian Bugge Wesseltoft satt ytterst på vingen i Idrettens Hus i Molde i 1990 sammen med stjernelaget til Jan Garbarek da det legendariske bestillingsverket “The Molde Canticle” blei urframført, var det åpenbart – sjøl om han spilte ei ganske beskjeden rolle – at her var det en musikant med visjoner og mye unikt på hjertet. Det hadde han forsåvidt mer enn antyda i mange settinger allerede, men fra da av blei det stadig mer tydelig for mange.

Noen år seinere sjøsatte Bugge sitt “The New Conception of Jazz”. Der fusjonerte han en rekke impulser fra en rekke sjangre og inspirasjonskilder – grenser har aldri vært noe for Bugge. Og slik har det heldigvis fortsatt i mange forskjellige former og utgaver.

Bugge med noen av sine beste venner, Erik Truffaz, Jens Christian, Ilhan Ersahin og Joaquin “Joe” Claussell.

I 2011 inviterte Oslo Jazzfestival Bugge til å sette sammen et band som kunne forfølge egentlig alt Skiens største sønn, i alle fall siden Ibsen, hadde holdt på med fram til da. På sin utallige reiser kloden rundt hadde Bugge truffet musikanter som både utfordra og inspirerte han og noen av dem spurte han om å bli med – og alle svarte sjølsagt ja. Fra det store utland betyr det Joaquin “Joe” Claussell – en grensesprengende DJ fra New York med røtter fra Puerto Rico – som her bidrar med rytmer, diverse perkusjon og leker, effekter og programmering, den svensk/tyrkisk/amerikanske tenorsaksofoniosten Ilhan Ersahin og den franske trompeteren Erik Truffaz. Hjemmestyrkene består av Andreas Bye på trommer, Erik Holm på perkusjon og Marius Reksjø på basser samt Beady Belle og Torun Eriksen på vokal på hvert sitt spor.

Bare lagoppstillinga er nok til å fortelle oss at dette må bli en heftig miks med ingredienser fra både elektronisk musikk – Bugge spiller sjøl allehånde tangentinstrumenter må vite – clubmusikk, funk, soul og ikke minst jazz.

Musikken har fått anledning til å utvikle seg mye siden det første møtet i 2011 – når den er spilt inn både i Oslo og New York veit jeg faktisk ikke – og på mange vis er “Bugge & Friends” en naturlig forlengelse av “The New Conception of Jazz”.

Bugge, som har skrevet de fleste låtene, er en melodiker av guds nåde – “Breed It” er verdt inngansgspengene aleine – og sammen skaper dette kremlaget groover og stemninger som er så vanvittig behagelig og spennende å være sammen med.

Bugge Wesseltoft

Bugge & Friends

Jazzland Recordings/Universal

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg