Herlig å bli forført

Julie Dahle Aagård er en vokalist med ei stemme og ei utstråling av de sjeldne. Nå også på trøndersk – nordtrøndersk!

Det betyr noe når Julie Dahle Aagård synger.

Allerede i 2009 fortalte Julie Dahle Aagård alle med åpne ører hva og hvem hun var. Med debuten under eget navn, “Stompin´ Feet”, viste hun oss at kongeriket hadde en soul-jazz-vokalist med kvaliteter langt utover gjennomsnittet for å si det mildt. Godordene stod fortjent nok i kø, skiva blei Spellemann-nominert, men likevel blei det altfor stille rundt henne. Det er likevel ikke slik at Dahle Aagård har stukket seg bort – hun har brukt tida på å synge blant annet i “Skal vi danse”, spilt i “Piaf” og flere andre teateroller og så – viktigst av alt – så har hun blitt mor!

Nå følte hun heldigvis at tida var moden for å gi oss mer av sin musikalske verden. Dahle Aagård har sin formelle bakgrunn fra jazzlinja i Trondheim – hvem har ikke det av kremen av norske vokalister anno 2015 forresten? – men med “Lauvet” viser hun oss langt mer. Hun viser oss en allsidighet som formidler som forteller oss at hun har henta like mye fra vise-, singer-songwriter- og folktradisjonen som fra jazz og soul. Hun forteller oss enkelt og greit at hun har alt inne!

Sjøl om Dahle Aagård ikke er mer enn 36 år ung så forteller hun gjennom tekstene sine og måten å formidle dem på at hun allerede har et levd liv å dele med oss. For første gang i sin karriere gjør hun det på sin egen dialekt – nord-trøndersk – hun kommer fra Flatanger som blei utsatt for den fryktelige skogbrannen for et par år siden. Hun har skrevet alle tekster og all musikk og hun er enkelt og greit en historieforteller av rang.

Når hun så har fått med seg et A-lag med Bjørn og Erik Holm, Kjetil Steensnæs, Geir Sundstøl, David Wallumrød og ikke minst Anders Aarum, som også har produsert sammen med Erik Holm, på musikersida, så ligger det meste til rette for at “Lauvet” skal bli et visittkort som Jule Dahle Aagård stolt kan ta med seg gjennom livet. Samtidig vil det forføre meg og mange andre i åresvis fremover også.

Julie Dahle Aagård

Lauvet

Grappa/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg