En fyrrig Eggum

Jan Eggum er av typen artist som aldri hviler og som aldri slutter å overraske. Nå har han tatt turen til Brasil – det høres!

Jan Eggum er ustoppelig – heldigvis.

Jeg er så glad for at artister som Jan Eggum (63) finnes. Det er nemlig en garanti for at kvalitetslista ligger høyt og for at kommende generasjoner har noe å strekke seg etter. Slik har det forsåvidt vært i mange tiår allerede og heldigvis er det slik fortsatt.

Eggum er ikke bare en kvalitetsgarantist. I forbindelse med at han runda 60 ga han oss for sikkerhets skyld 60 nye låter og husker jeg ikke feil så spilte han også 60 konserter i samme slengen. De som trodde det var en del av en nedtrappingsplan tok derimot kraftig feil. Og takk for det.

I tillegg til å være en låtskriver av guds nåde og en tekstforfatter som kan fortelle historier som ingen andre, så er Eggum en søkende sjel som veldig gjerne gir seg sjøl utfordringer. Vi har møtt han med den legendariske popgruppa Saft fra Bergen, med Bergen Filharmoniske Selskap, jazzrockbandet Cutting Edge og sammen med tre likesinnede gitarkamerater. Nå har han gitt seg sjøl nok ei utfordring og la det være klart med en gang – Eggum og musikken hans stortrives i akkurat Rio de Janeiro.

Eggum sier sjøl at dette er ei plate han gjerne kunne ha gjort for mange, mange år siden. Han mener at både hans gitarspill, hans tette akkorder og hans til tider bossa-aktige rytmikk egentlig har bedt om et slikt samarbeid lenge og det er bare å si seg hjertens enig. Som sagt og tenkt så gjort og i fjor høst var alt klart. Musikerne til legenden Gilberto Gil takka ja til jobben og da var det bare å kaste seg på flyet med gitar og 12 nye låter i bagasjen.

Eggum og stjernelaget fant tonen (sic) med en gang og vakrere og varmere musikalsk innpakning er det nesten ikke mulig å finne. Som ekstra krydder har også Bergens topp-pianist Dag Arnesen, koristen Tine Taule og en ypperlig strykekvartett bidratt på vakkert vis.

Jan Eggum skriver som alltid tekster som snakker til oss, med oss og om oss. De får oss til å tenke oss om en gang til – en god egenskap kan man trygt si. Med reisefølget fra Rio har dette blitt nok et høydepunkt i Eggums karriere – og de er det mange av.

Jan Eggum

Rio

Grappa/Musikkoperatørene

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg