Vakkert og stillferdig

Karl Ivar Refseth er norsk god som noen, men er likevel nesten ukjent her hjemme. Det kan det skje noe med nå.

Karl Ivar Refseth Trio har noe inderlig å melde.

Vibrafonisten, komponisten og bandlederen Karl Ivar Refseth (37) har, etter at han blei uteksaminert ved Norge Musikkhøgskole i 2005, vært bosatt i Berlin. Det er sjølsagt mye av grunnen til at vi har hørt lite – alt for lite – fra Refseth, som opprinnelig kommer fra Brøttum ved Lillehammer.

Når han nå har tatt turen hjem, musikken er spilt inn i henholdsvis Brøttum og Veldre kirke for to år siden, så er det på høy tid og når han og trioen hans også gir oss en liten time med inderlig og vakker kammerjazz, så er det bare å ønske hjertelig velkommen.

Karl Ivar Refseth har tatt med seg vibrafonen til Berlin.

Refseth er opprinnelig utdanna som klassisk slagverker, men skjønte raskt at han ønska å jobbe med improvisert musikk også. Når han i tillegg ville bo i utlandet, så var valget Berlin ikke så spesielt vanskelig siden en av verdens beste vibrafonister, David Friedman, bodde og underviste der. Slagverk blei bytta ut med vibrafon og her framstår Refseth som en sterk og uttrykksfull musikant på det relativt sjeldne instrumentet.

Sammen med bassisten Matthias Pichler og altsaksofonisten Christian Weidner, som også spiller det armenske nasjonalinstrumentet duduk, tar Refseth oss med på ei varm og empatisk reise med musikk som har bakgrunn i et personlig tap som ramma han noen måneder før den blei spilt inn.

De tre utmerkede instrumentalistene snakker veldig godt sammen og de lar de 10 komposisjonene få vokse seg sterke. Her er det ingen som har behov for å fremheve seg sjøl på bekostning av de andre – her er det budskapet, musikken, samtalen og empatien som står i sentrum.

Med “Praying” har Karl Ivar Refseth gitt oss et visittkort som avslører at det finnes en skjult norsk musikkskatt gjemt i Berlin. Han må mer enn gjerne avlegge oss her i gamlelandet mange beøsk etter hvert.

Karl Ivar Refseth Trio

Praying

Traumton Records/barejazz.no

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg