Inderlige samtaler

Third Reel er en sveitsisk-italiensk trio med noe helt eget å melde.

Third Reel gir oss musikk knapt noen har hørt før.

Third Reels debut på ECM, “Third Reel” fra 2013, gikk meg dessverre hus forbi. En hel del forteller meg at jeg bør gå tilbake i bunken for å sjekke den ut – oppfølgeren “Many More Days” er nemlig en liten lykkepille for de som trenger påfyll av stemninger og musikk som egner seg til refleksjon og ettertanke.

Third Reel består av den italienske trommeslageren og pianisten – uvant kombinasjon kan man trygt si – Emanuele Maniscalco, som også tilbringer mye tid i både Danmark og Sverige, og sveitserne Nicolas Masson på tenor- og sopransaksofon og klarinett og Roberto Pianca på gitar. En ganske så spesiell instrumentering og nesten sjølsagt blir det musikalske resultatet deretter.

De tre herrene, som leder bandet kollektivt og som har skrevet all musikken, men hver for seg, har åpenbart de samme vakre, lyriske idealene. Her ligger også evige ECM-idealer som luft og rom helt oppe i dagen og heldigvis er det ingen her som frykter verken stillhet eller tid og rom til betraktninger.

De tre musikantene er utmerkede instrumentalister som har kommet godt forbi stadiet der de må imponere for å skape stor musikk. De fører derimot inderlige samtaler det er mulig å få noe ut av og som det er hyggelig og godt å bli invitert med inn i.

Third Reel

Many More Days

ECM/Grappa/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg