Som far så sønn

Kyle Eastwood er sønn av Clintern og har gått i fotspora til opphavet. Det betyr ikke at han har blitt skuespiller, men jazzmusiker. Faren er nemlig lidenskapelig opptatt av jazz også.

Kyle Eastwood har vokst opp med jazz og film.

Kyle Eastwood (47) satte i gang med filmstudier, men skjønte raskt at jazz og bass var hans greie. Uansett var han sterkt påvirka av opphavet – film og jazz har gått hånd i hånd for Clint Eastwood også. Med “Time Pieces”, hans sjuende cd under eget navn, i høytalerne, er det lett å hevde at det var et korrekt valg.

Eastwood er født og oppvokst med straight jazz med røtter i bebop og souljazz. Dette fundamentet har han tatt med seg videre i livet og dette gjenspeiles så absolutt på “Time Pieces” også. To låter fra “oppveksten” er også med her, Horace Silvers “Blowin´ the Blues Away” og Herbie Hancocks “Dolphin Dance”, og det groovy souljazzuttrykket disse representerer er også en viktig ingrediens på originalkomposisjonene til Eastwood og resten av bandet.

Sjefen spiller både båndløs og vanlig elektrisk bass, men aller mest akustisk, og omgir seg med et empatisk og bra band bestående av relativt ukjente, men høykompetente herrer: Brandon Allen på tenor- og sopransaksofon, Quentin Collins på trompet og flügelhorn, Andrew McCormack på piano og Ernesto Simpson på trommer.

Musikken er uten unntak hardstwingende og groovy, alle får plass til å vise seg fram og Eastwood krever ikke noe mer rom enn de andre.

Vi får også høre jazztolkninger av filmmusikk Eastwood har skrevet – et vakkert bevis på at film og jazz hører godt sammen med slik kompetent styring.

Kyle Eastwood har vært på banen en del år nå, men uten å slå gjennom for fullt. Med “Time Pieces” bør enda flere dører åpne seg – dette er nemlig jazzklubbmusikk av meget høy klasse.

Kyle Eastwood

Time Pieces

Jazz Village/Naxos Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg