Dagene er her!

For 18. år på rad slår Lars Klevstrand, Nissa Nyberget & Co til med sin duggfriske Taubefest i Engelsviken utenfor Fredrikstad. Noe forteller meg at årets utgave kommer til å havne høyt på pallen.

Udødelige Evert Taube er verdt et glass – eller ti!

Foto: Tor Hammerø

Mitt sammenlikningsgrunnlag er ikke all verden – jeg har bare fått med meg de seks siste utgavene av disse Taube-hyllestene i vakre Engelsviken som for mange er selve startskuddet på sommeren. Med det som forbehold tar jeg likevel sjansen på å utrope “Happy Days Are Here Again!” til noe av det aller beste som er servert publiken ved vannkanten – og du verden som de tok i mot Hege K. Johannessen, Rino Johannessen, Lars Klevstrand, Nissa Nyberget og Hermund Nygård.

Evert Taube (1890-1976) var en produktiv livsnyter som har satt spor etter seg hos stadig nye generasjoner både hjemme i Sverige, men så avgjort også i Norge. Vi snakker om hundrevis av viser skrevet mellom 1919 og 1971, noe som har ført til at Nyberget & Co har vært i stand til å fornye seg fra år til år og gi sitt hengivne publikum stadig nye viser, men det betyr ikke at enkelte “nødvendigheter” med stort allsangpotensiale er utelukka.

Nissa Nyberget, Hege K. Johannessen og Lars Klevstrand spiller tre av fem hovedroller.

Foto: Tor Hammerø

Hver ny forestilling har sitt tema og årets hyggestund på rundt to timer inkludert pause kledde tittelen “Happy Days Are Here Again!” strålende. 21 sanger med alt fra folkeeie som “Änglamark”, “Så skimrande var aldrig havet” og “Så länge skutan kan gå” til, for meg i alle fall, helt ukjente låter, blei satt sammen på et så dynamisk, varmt og inderlig vis at det hjertet som forlot forestillinga uberørt, bør sjekkes raskest mulig.

Maestro Nyberget tar seg til dels store friheter arrangementsmessig. I mine ører løfter det det tidløse budskapet elegant inn i 2015 slik at de som har vokst opp med sin Taube ikke blir skremt, men samtidig slik at stadig nye generasjoner kan finne noe spennende og evig her.

Låtene blei elegant verbalt knytta sammen av de tre frontfigurene. Ikke alt satt som spikra på premieren, men med den erfaringa, den tryggheten og det viddet de tre er i besittelse av, så blei det hele veien løst til allmen latter. Det sier seg sjøl hvem “stjernene” er her og de trer kler hverandre utmerket. Når det er sagt så er de så heldige å være belemra med et stjernekomp med Rino Johannessen på bass og Hermund Nygård på trommer og de to fikk kveldens heftigste applaus for sine solier. Fullt fortjent – det også!

Er du blant dem som trenger en dose påfyll denne sommeren og befinner deg i overkommelig avstand fra Engelsviken ved Fredrikstad, så er anbefalinga herved servert – helt gratis. Tilbring en kveld sammen med denne kvintetten og Evert Taube – jeg lover at du smiler litt ekstra ei god stund etterpå. De gode dagene er så avgjort tilbake i Engelsviken!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg