Tida er inne

Gitaristen Stein Bull-Hansen har vært der hele tida. Likevel er han ukjent for de aller fleste. Nå er det på tide å få gjort noe med det.

Stein Bull-Hansen med kremlag og vakker musikk.

Stein Bull-Hansen er det vi kan kalle musikernes musiker. Sjøl om han har spilt med “alle” fra Øystein Sunde via Anita Skorgan til Harry Belafonte, Tony Levin og Jens Christian Bugge Wesseltoft – og andre store navn i bøtter og spann innen de fleste sjangre – så er det likevel de færreste som vet hvem han er. Endelig er det mulig å få stifte bekjentskap med den eminente gitaristen når han og gode venner nå har tatt seg på tak og gir ut hans debut-cd under eget navn. Og la det være sagt med en gang: Om du kjenner Bull-Hansen fra før eller ikke så er det mye å glede seg over her.

Vår mann er av typen som kan spørres om å bidra i nesten alle slags settinger – han har noe å komme med uansett. Sammen med bassisten Bjørn Enoksen, trommeslageren og perkusjonisten Tore Thorvaldsen Sandbakken og ikke minst den allsidige tangentvirtuosen Anders Aarum, har Bull-Hansen gitt oss en herlig og varm tilstandsrapport med store doser jazzkrydder.

Musikken er i stor grad basert på bryllupsmusikk fra mange verdenshjørner, både fra Libanon – ei låt Bull-Hansen hørte mens han var på spillejobb i landet, Merit Hemmingsons “Wedding March from Östersund”, folkemelodien “Wedding March from Frosta” og Bull-Hansens egen “Wedding March from Bislet”. I tillegg får vi også John Scofields nydelige “Heaven Hill” og en vakker versjon av salmen “Velt alle dine veie”.

Innspillingene, gjort i løpet av et par korte dager noe som ofte er vanlig i jazzsammenheng, gir oss varm, inderlig og usedvanlig melodiøs musikk som egner seg til alle årstider og sikkert både til bryllup og begravelse.

Stein Bull-Hansen er utstyrt med en varm og flott tone i både gitaren og mandolinen sin – sistnevnte møter vi på et av spora. Hans tre medsammensvorne trives åpenbart i både hans selskap og med musikken hans. Endelig er altså Stein Bull-Hansen klar for et større publikum enn den engere krets og det på et usedvanlig smakfullt vis – akkurat som forventa.

Stein Bull-Hansen

Just Married

Look Promo/barejazz.no

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg