Inderlig annerledes

Phaedra gir oss popmusikk på et helt eget og vakkert vis.

Ingvild Langgård er Phaedra – med god hjelp av mange andre.

Skal jeg være ærlig, og det skal jeg jo, så ligger nok musikken til Phaedra et lite stykke utenfor den musikalske verdenen jeg til daglig omgir meg med. Når jeg likevel bruker tid sammen med musikken til Phaedra er det mye på grunn av at jeg er fascinert av det meste som kommer ut på Rune Grammofon – og det tok kun ei gjennomspilling å slå fast at “Blackwinged Night” ikke var noe unntak.

Phaedra er i stor grad Ingvild Langgård som både synger og komponerer. Hun er utdanna fra Kunstakademiet i Oslo og lager prosjekter innen lyd, video og installasjon og sammen med Ingri Fiksdal og Signe Becker har hun laga danseforestillingene “Orchard Ballads” og “Night Tripper”.

Her dreier det seg om det andre albumet til Phaedra på Rune Grammofon – “The Sea” kom i 2011. Det er definitivt Langgårds egen unike verden vi blir invitert inn i og at hun og Phaedra blir hyra til både Øya, Moldejazz og Oslo Jazzfestival forteller en hel del om hvilket spekter hun spenner over.

Internasjonal musikkpresse overgikk hverandre i bruken av godord rundt “The Sea” og det ville forundre meg om de ikke finner fram de største superlativene også denne gangen. Phaedra skriver atmosfærisk, søkende og storslått musikk med spor av artister som Nick Cave og Kate Bush. Tematikken i tekstene hennes dreier seg om tiden, fallende stjerner, tilblivelse og kollaps – intet mindre faktisk……..Med sin vakre stemme og musikk som ber om og får masse luft, så har “Blackwinged Night” blitt en tilstandsrapport som forteller oss at både Ingvild Langgård og Phaedra har potensial til å innta scener over den store, vide verden. I tillegg til Phaedras faste musikanter, Jørn Egseth på synther, basser og elektronikk, Ane Marthe Sørlien Holen på melodisk perkusjon og trommer og Gunnhild Mathea Olaussen på fiolin, så er det denne gangen også med to klassiske treblåsere og to fiolinister. Det har det blitt et utrolig vakkert og unikt lydlandskap ut av. Ingvild Langgård, som har produsert herligheten sjøl, er likevel alfa og omega her og hun egner seg perfekt i dette vakre og unike lydlandskapet.

Phaedra

Blackwinged Night

Rune Grammofon/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg