Ny overraskelse

Eyes of a Blue Dog er et spennende og annerledes samarbeid med relativt ukjente musikanter. For alle som vil ha mer i samme gata som Highasakite, Emilie Nicolas og Susanne Sundfør er redninga nær.

Rory Simmons, Elisabeth Nygård og Terje Evensen er tilsammen Eyes of a Blue Dog.

Trioen Eyes of a Blue Dog og musikken de har skapt de siste fem-seks åra har gått meg hus forbi. Basert på bandets andre visittkort, “Hamartia”, er det både synd og skam – for meg.

Bandet består av trommeslageren og elektronikeren Terje Evensen, som jeg har oppdaga gjennom det engelske bandet Spin Marvel der blant andre Nils Petter Molvær gjorde en utmerka gjesteopptreden på gruppas siste skive, vokalisten Elisabeth Nygård, fra Trondheim etter en lengre opphold i England der hun studerte jazz i Leeds og trompeteren og elektronikeren Rory Simmons, med fortid blant annet hos Jamie Cullum og Katie Melua og ikke minst med sitt eget prosjekt Fringe Magnetic.

“Hamartia” er spilt inn på forskjellige steder og de tre har vel neppe vært i studio samtidig. Det gjør i våre dager, og med denne typen musikk, ingen verdens ting – her suser filer gjennom lufta helt til alle involverte er fornøyde. Ambient dreamtronica, alt pop og electronica og spor av jazz er merkelapper som Eyes of a Blue Dog neppe vil fraskrive seg – tilsammen har det blitt et uttrykk i en type landskap der stadig flere improvisasjonamusikanter beveger seg og trives.

Nygård har skrevet alle tekstene og mye av musikken og med sin intime vokal løfter hun det hele fram på et inderlig vis med meget god hjelp av Evensen og Simmons. På et av spora, “Before the Night Ends”, får hun vakker hjelp av vokalisten i bandet Guillemot, Fyfe Dangerfield, til et av skivas høydepunkt.

Musikken er uten unntak vakker, suggererende, melodiøs, original og stemningsfull og Eyes of a Blue Dog fortjener et stort publikum. De som digger Highasakite, Emilie Nicolas og Susanne Sundfør har mye å glede seg til.

PS “Hamartia” er forløpig bare å finne på diverse strømmetjenester.

Eyes of a Blue Dog

Hamartia

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg