Sønnen til Sinatra?

Hva Frank Sinatra bedrev mens han besøkte England, vet jeg lite om. Musikalske gener har han i alle fall lagt igjen og Joe Stilgoe har blitt tildelt mange av dem.

Joe Stilgoe spiller piano og synger som en – Sinatra.

Jeg bryter gjerne sammen i krampegråt og innrømmer at jeg aldri verken har hørt eller har hørt om Joe Stilgoe før. Etter et raskt søk på edb-en fant jeg ut at den 36 år unge engelskmannen faktisk har gitt ut tre plater før denne og at han er stort navn på fotballøya. Det er det lett å begripe etter at bare noen få runder med “New Songs for Old Souls”.

Stilgoe er på mange vis en gammel sjel i en ung kropp. Han skriver det aller meste av både tekst og musikk sjøl og han spiller piano og synger og alt er i en tradisjon fra 50-tallet som legender som Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. og Dean Martin etablerte. Stilgoe har med seg en kjernekvartett, masse ekstra musikanter og fullt storband på tre av spora.

Stilgoe er utstyrt med ei flott stemme som egner seg perfekt til dette uttrykket og har et grep om denne sjangeren som bare noen få kan påberope seg. Duetten han gjør med Liane Carroll, “I Just Wasn´t Made for These Times”, forteller oss at han, og de for den sakens skyld, egner seg for de store scener – også musikalscener.

Til tross for at Joe Stilgoe bare er 36 år, så oppleves det som om han er født noen tiår for seint. Når det er sagt så egner denne musikken seg utmerket også i 2015 og Joe Stilgoe er en framifrå forlenger der borte på øya for folk som Georgie Fame.

Joe Stilgoe

New Songs for Old Souls

Linn Records/Naxos Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg