Tøft og veldig annerledes

Trommeslageren Øyvind Skarbø holder på med mye morsomt. Nå har han truffet tre nye belgiske venner og det har det blitt unik musikk av.

Linus+Skarbø/Leroux gir oss musikk vi ikke ante fantes der ute.

Ut fra det store intet dukker denne musikken opp. Egentlig burde jeg vel ikke bli så veldig overraska etter å ha fått med Øyvind Skarbøs utflukter i band som 1982, Bly de Blyant og i Håkon Kornstads Tenor Battle. Her har vi nemlig med en ung herre å gjøre som ikke er nevneverdig opptatt av grenser eller sjangre, men derimot av å skape sitt eget uttrykk og utfordre både seg sjøl og oss på den andre sida.

Sammen med den belgiske duoen Linus, som består av saksofonisten, klarinettisten og synthmannen Thomas Jillings og banjoisten og gitaristen Ruben Machtelinckx, og deres landsmann Frederik Leroux, også han på banjo og gitarer, viser nok en gang trommeslager, og her også organist, Skarbø hvilken spennende og uforutsigbar musikant han er.

Utgangspunktet for møtet var at Linus blei invitert til en type residerende opphold i byen Neerpelt i hjemlandet i februar i år. I den forbindelse ønska de å møte Leroux og Skarbø og det er resultatet av det vi får være med på her.

Den høyst originale instrumenteringa inviterer til noe helt spesielt og det blir det også. Seks av de ni låtene er skrevet av Linus-gutta, mens de tre resterende er kollektivt skapt der og da. De som sitter igjen med en følelse av at dette er frijazz av det løsslupne slaget må likevel tro om igjen. Her får vi nemlig impulser fra folk, bluegrass, pop, klassisk musikk og impro som sørger for at dette møtet blir noe helt for seg sjøl. Musikken er enkel og melodisk, men samtidig kompleks; den er lettfattelig, men samtidig spennende. De fire gir oss enkelt og greit noe vi aldri har hørt før og det hadde vært veldig hyggelig å møte kvartetten i levende live også her til lands.

Når det gjelder “vår mann”, Øyvind Skarbø, så bekrefter han nok en gang at han er en mann med noe helt eget på hjertet. Stranda på Sunnmøre har absolutt mer enn Grandiosaen og Are Kalvø å være stolt av!

Linus+Skarbø/Leroux

Linus+Skarbø/Leroux

elNEGOCITO Records/oyvindskarbo.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg