From Finland with Love

Saksofonisten Jukka Perko og pianisten Iiro Rantala er to av Finlands aller beste jazzmusikanter. Sammen gir de oss flere magiske øyeblikk.

Jukka Perko og Iiro Rantala – stor duokunst.

Foto: Ioana Taut

Alt- og sopransaksofonisten Jukka Perko (47) og pianisten Iiro Rantala (45) har allerede i et par/tre tiår vært blant Finlands ledende jazzmusikanter. Også langt utenfor de tusen sjøers land har de markert seg – Perko spilte med Dizzy Gillespie 70th Anniversary Big Band allerede som 20-åring både i Europa og i USA og Rantala slo gjennom med et brak med gruppa Trio Töykeät allerede i 1988 – en trio som la store deler av verden for sine føtter fram til de la inn årene i 2006.

Begge er fantastiske instrumentalister med et melodisk tonespråk som utgangspunkt. Sjøl om begge er jazzmusikanter tvers gjennom, så har de også et solid klassisk fundament og når de nå endelig har funnet sammen – dette er nemlig deres første møte på plate – så har de fusjonert alle sine kvaliteter til et urvakkert visittkort de kan ta med seg hvor som helst og når som helst i mange tiår framover.

“It Takes Two to Tango” er både en lyrisk hyllest til kjærligheten og til hjemlandet. Mange av de finske låtene er ukjente for meg, men egner seg utmerket til jazztolkninger – også de to versjonene av Jean Sibelius´ “Finlandia” – både solopiano og duo. I tillegg får vi også servert Jacob Gades “Jealousy”, Charles Aznavours “For Mama” og “Stella by Starlight”.

De to fører fantastisk vakre og empatiske samtaler. De skaper musikk som har skjønnhet og kraft i seg til å snakke til publikum også langt utenfor jazzmenigheta og de bekrefter nok en gang at Jukka Perko og Iiro Rantala er musikanter som hører hjemme i det ypperste tetsjiktet.

Jukka Perko & Iiro Rantala

It Takes Two to Tango

ACT/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg