Doktoren leverer

Tor Einar Bekken, bedre kjent som Dr Bekken, tar mer eller mindre vare på en hel tradisjon på egen hånd.

Dr Bekken sparer seg ikke akkurat.

Dr Bekken (51), har helt siden midten av 90-tallet, vært en viktig tradisjonsforvalter av den mer eller mindre opprinnelige pianomusikken fra New Orleans. Drammenseren, som nå bor og jobber i Trondheim, har virkelig gått i dybden av dette uttrykket og om det er sammen med andre eller i solosammenheng, så forteller han oss på en kompromissløs måte at dette den dag i dag er et vitalt og tidløst uttrykk.

Dr Bekken har en solid plateproduskjon bak seg både av den tradisjonelle, fysiske typen og som her i digitalt format. Her møter vi han helt aleine med åtte låter, sju av dem egenkomponerte, og den siste, “I´ve Been Mistreated and I Don´t Like It”, skrevet av Fred Longshaw for selveste Bessie Smith på 20-tallet. Alt er spilt inn den 8. mai i år og alt er langt i fra perfekt og slik skal det være.

Dr Bekken har hele tida både blues og boogie woogie i ryggmargen, men denne gangen mener jeg også å merke at doktoren henter inspirasjon fra en rekke andre, mer moderne sjangre. Uansett setter han det sammen til et brygg som er umiskjennelig hans eget.

Det er viktigere enn noen gang at det finnes sjeler som som Dr Bekken – sjeler som tar vare på og videreutvikler en kultur og en sjanger som ellers kanskje ville forsvunnet.

Dr Bekken

Silver Songs

DrB Records/iTunes, Amazon, Wimp, Spotify

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg