Sommeren er ikke over

Ut fra det store intet for de aller fleste kommer trompeteren Erik Thormod Halvorsen og forteller oss at den musikalske sommeren kommer til å vare lenge – svært lenge.

Erik Thormod Halvorsen blåser bort både skyer og paraplyer.

Foto: Ronny Østnes

De siste tiåra har det vært sagt og skrevet mye om den såkalte unge norske jazzen. Fra de forskjellige utdanningsinstitusjonene har det kommet den ene stjerna etter den andre. Kvaliteten har vært og er skyhøy og mange har etablert seg på svært høyt nivå også internasjonalt.

Det er sjølsagt usedvanlig hyggelig. Ikke noe mindre hyggelig er det at godt voksne Erik Thormod Halvorsen (64) tar med seg noen av sine beste musikalske venner, noen av sine egne låter, noen standardlåter og trompeten og flügelhornet sitt og “debuterer” med en liten time med varm og usedvanlig tiltalende musikk med utgangspunkt i et rotekte bebopspråk.

Halvorsen er utdanna ved Handelshøyskolen og har jobba i DNB i åresvis. Det betyr at han har hatt musikken som hobby, men han har vært en svært så ivrig hobbymusikant med mange tiår i Sandvika Storband og Spellemannpris med Oslo Groove Company som noen av høydepunkta.

Nå har han endelig bestemt seg for å samle noen av sine beste venner til debut under eget navn og det er intet mindre enn usedvanlig hyggelig. Sammen med saksofonisten og fløytisten Rune A. Nicolaysen, pianisten Freddy Hoel Nilsen, gitaistene Frode Kjekstad, Knut Mikalsen og ikke minst den irske giganten Louis Stewart, bassistene Andreas Dreier og Sture Janson, trommeslagerne Erik Jøkling og Lars Erik Norum samt barytonsaksofonist Johan Bergli og trombonist Harald Halvorsen på noen spor, serverer kapellmester Halvorsen oss musikk spilt med hjertet.

Standardlåter som “Lover for Sale”, i et morsomt arrangement, og “East of the Sun” er musikk som Halvorsen og hans medsammensvorne har vokst opp med og har i ryggmargen. I samme gata er også originallåtene som både Halvorsen, Hoel Nilsen og Nicolaysen har bidratt med.

Alt vi blir servert på “Uppercase” er varmt og empatisk og stilsikkert. Verken Halvorsen eller de fleste andre her kommer til å vinne leseravstemninger som klodens hippeste solister, men de har alle mer enn nok å fare med til å sørge for at sommeren kommer til å bli solid forlenga – og at den kommer igjen i mange år framover.

Erik Thormod Halvorsen

Uppercase

Losen Records/MusikkLosen

2 kommentarer

Siste innlegg