En av de aller beste

Innsatsen til Antonio Sanchez hos Pat Metheny de siste åra har løfta han frem som en av verdens beste trommeslagere. Her bekrfter han det med eget band og egen musikk.

Antonio Sanchez, lengst til høyre, sammen med sitt band Migration.

Mexicanske Antonio Sanchez (43) har bodd i New York siden 1999. Han har spilt med Pat Metheny siden 2002 og han har vunnet tre Grammy-priser. Om det er med Metheny, andre storheter eller med seg sjøl som leder, så framstår nå Sanchez med en autoritet, kreativitet og originalitet som gjør at han hører hjemme helt i toppsjiktet. Sist møtte vi han på dobbelt cden “Three Times Three” der han leda giganter som Brad Mehldau, John Scofield og Joe Lovano i tre forskjellige trioer.

Nå har han tatt nok et steg både som komponist og bandleder. Han har hatt som ambisjon å skrive et verk som en roman – ikke som en rekke noveller med enkeltlåter. Han har ønska å skape tenkte linjer der motiver, følelser, ideer og melodier flyter, møtes og går inn i hverandre – som meridianer gjør.

I veldig stor grad har han og bandet Migration makta akkurat det. De fem sangene, som får utvikle seg og vare så lenge det er substans der og det betyr i inntil 21 minutter, har et melodisk og emosjonelt særpreg som er helt spesielt.

Sammen med kjernetroppen med Seamus Blake på tenorsaksofon og det elektriske blåseinstrumentet EWI, Matt Brewer på akustisk og elektrisk bass og John Escreet på akustisk og elektrisk piano, sørger Sanchez for at ideer, spenninger og empati får utvikle seg på et vakkert vis. Sanchez´ kone, Thana Alexa, på vokal, både med og uten ord, og gitaristen Adam Rogers, er begge med og gir det hele ekstra krydder ved enkelte anledninger.

Både som trommeslager, komponist og bandleder er Antonio Sanchez en herre som allerede sitter i førersetet og som kommer til å være der fremme i mange tiår til.

Antonio Sanchez & Migration

The Meridian Suite

CAM JAZZ/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg