Nye stemmer

Aldri hørt om Natalia Mateo eller Cassia DeMayo? Da er vi to, men det er det absolutt ingen grunn til lenger.

Natalia Mateo har mye å fare med.

Med disse to “ferske” vokalistene – i begynnelsen av 30-åra begge vil jeg tro – får vi nok en gang gode eksempler på hvor grenseløs musikk er. Natalia Mateo er født i Polen, oppvokst i Østerrike og nå bosatt i Tyskland. DeMayo er amerikansk, men har vært bosatt i Danmark siden 2011. Felles er det at de begge er svært lovende og har ei spennende karriere foran seg.

Sjøl om Mateo har gitt ut ei skive tidligere, “You” i 2013, så er hun bortimot totalt ukjent her hjemme. Det som er åpenbart etter bare noen få gjennomhøringer er at hun har både vilje og evne til å gå sin egen vei.

Repertoaret er en unik miks av kjente låter fra flere sjangre som “The Windmills of Your Mind”, “Take a Walk on the Wild Side”, “I Put a Spell on You”, “Strange Fruit”, Lady Gagas “Paparazzi” og Tom Waits´ “Chocolate Jesus”. Blander du det med spennende tolkninger av polske folkemelodier og Mateos egne låter – sunget på polsk og engelsk – så skjønner de fleste at dette er et brygg ulikt alt annet. Mateo har ei flott og inderlig stemme og sammen med en kvintett bestående av trompet, gitar, piano, bass og trommer samt to duetter med vokalisten Tobias Christl, blir dette et usedvanlig hyggelig førstemøte der jazz-, rock- og slaviske røtter forenes på et ypperlig vis.

Cassia DeMayo – nok en amerikaner bosatt i Danmark.

Cassia DeMayo kommer fra California, men har nå Aarhus som base. Hun er langt i fra den første amerikanske jazzmusikeren som har fulgt den ruta. Felles for de aller fleste av dem er at de har tatt med seg den amerikanske jazztradisjonen over dammen og DeMayo er intet unntak.

På dette lille visittkortet, de ni låtene varer i knappe 26 minutter, gir hun oss standardlåter som “So This Is Love”, “I Fall in Love Too Easily”, “Lady Bird” og “I Thought About You” og blander det med låter hun har skrevet sjøl, men som likevel går inn i samme gata.

Sammen med en empatisk trio, der spesielt gitarist Alex Olesen får vist at han har noe eget på lager, forteller Cassia DeMayo oss at hun er en vokalist og storyteller som det skal spennende å følge i åra som kommer.

Natalia Mateo

Heart of Darkness

ACT/Musikkoperatørene

Cassia DeMayo

Heart, We Will Forget Him

Gateway Music/barejazz.no

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg