Flott høststart med Julia Biel

Julia Biel har vært et mye omsnakka navn i engelsk indiemusikk de siste 10 åra. Endelig kom hun til hovedstaden og åpna høstsesongen på Cosmopolite.

Julia Biel ga et veldig vennligsinna publikum 90 minutter med personlig og varm musikk.

Alle foto: Urszula Tarasiewicz

Helt siden den nå 39 år unge Julia Biel slo gjennom for 10 år siden med sitt debutalbum “Not Alone”, har hun hatt en solid skare med tilhengere over store deler av kloden. Det har vært av typen devota musikkelskere som har gått den ekstra mila for å få med seg det som betyr noe og som oftest befinner seg et lite stykke under overflata og det musikkindustrien bruker milliarder på å pushe – ikke fordi det er så bra, men fordi det er potensiale til å tjene mye penger på det.

Biel har brukt 10 år på å jobbe fram oppfølgeren, “Love Letters and Other Missiles”, og det er en moden og personlig artist vi møter som er på plass i Oslo (hun var på Vossajazz tidligere i år) for første gang med musikk hovedsakelig fra den nye plata.

Biel blir markedsført som en artist som har henta både fra Billie Holiday, Björk, Amy Winehouse og Nina Simone. Det er mulig å skjønne det, men uansett er Julia Biel noe så voldsomt seg sjøl. Jeg liker henne best når hun tar´n helt ned med seg sjøl på piano – det er da hun kommer best gjennom med historiene sine. Hun er en brukbar pianist, men som gitarist – hun spiller ca 50/50 på de to instrumentene – står det vel noe igjen å ønske for å si det slik.

Den eneste coverlåta denne kvelden var Nina Simones “Feelin´Good” og det forteller en hel del om hvor Biel kommer fra. Sammen med elbassisten Idris Rahman – som også har produsert hennes nye skive – og trommeslageren Saleem Ramam, som fikk hver sin solo til å vise seg fram, ga Biel oss flere prov på hvorfor så mange hadde sett fram til hennes første soloplate på 10 år. Ikke alt har det store særpreget og hel del av låtene er glemt ganske så kjapt, men Julia Biel var uansett et hyggelig bekjentskap i et landskap mellom pop, rock og jazz.

For alle som av forståelige årsaker ikke var på Cosmopolite så anbefales “Love Letters and Other Missiles”. Det er å håpe at det ikke tar 10 år før neste skive kommer.

Julia Biel

Cosmopolite, Oslo – 4. september

Julia Biel

Love Letters and Other Missiles

Rokit Records

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg