En ACTuell visjonær

Plateselskapsdirektøren Siggi Loch har vært og er en viktig mann i europeisk musikkliv. Nå feirer han sine 75 første år og feires med en flott boks med musikk fra store deler av karriera – med flere norske perler.

Henning Kraggerud og Jens Christian Bugge Wesseltoft er med på feiringa.

Det er knapt noen som har vært med på så mye som Siggi Loch når det gjelder å få lansert musikere og musikk på verdensbasis faktisk. Tyskeren som runda 75 i begynelsen av august har jobba med alt og alle i bransjen siden han var 20 år og han har innehatt “alle” posisjoner i bransjen fra platepusher til Europa-sjef for giganten Warner. Det hele begynte da han som 15-åring opplevde sopransaksofonlegenden Sidney Bechet. Loch blei umiddelbart bitt av basillen og den har heldigvis vist seg å bli livsvarig.

Sjøl om det blei mye popmusikk i hans sentrale posisjoner i de store internasjonale plateselskapene, så mista han aldri sansen for jazz og i 1992 tok han konsekvensen av det. Loch hoppa av den store karusellen og starta selskapet ACT som etterhvert har vist seg å bli et av de viktigste jazzselskapene på verdensbasis faktisk. Her får vi bortimot fem timer med mye fantastisk musikk fra hele Lochs karriere og alt har han produsert bortsett ra ei låt – den aller første.

Siggi Loch har stått bak usedvanlig mye flott musikk og mye av den er samla i denne jubileumsboksen.

Boksen er delt opp i fem cder med et tema for hver cd. Den første er kalt “The Beginning” og går fram til 1998. Det første kuttet er med Sidney Bechet og er fra 1940 – året Loch blei født. Ellers møter vi Lochs første “oppdagelse”, saksofonisten Klaus Doldinger – en gigant i tysk og europeisk jazz, Johnny Griffin, Jean-Luc Ponty og den svenske trombonisten og vokalisten Nils Landgren – en av de viktigste samarbeidspartnerne for Loch nesten fra starten. Landgren har solgt imponerende 750.000 plater siden de to møttes.

De neste cdene er delt opp i “Blues & Rock” med artister som John Lee Hooker, Memphis Slim, Muddy Waters, Buddy Guy, Jerry Lee Lewis og Steve Winwood, “Crossing Borders” med Viktoria Tolstoy, Al Di Meola, Michael Brecker, Jorge Pardo, Gerardo Nunez, Ulf Wakenius, Henning Kraggerud og Jens Christian Bugge Wesseltoft og Sidsel Endresen.

På “Visions of Jazz” får vi mer Bugge, Nils Landgren og Esbjörn Svensson sammen, den legendariske trioen est, Jack DeJohnette sammen med Bernard Purdie, Eberhard Weber med et tysk stjernelag, vår egen Marius Neset sammen med den polske fiolinvirtuosen Adam Baldych og den finske pianisten Iiro Rantala som spiller John Lennon.

Det hele avsluttes med liveinnspillinger fra serien “Jazz at Berlin Philharmonic” med blant annet en norske aften med Solveig Slettahjell, Knut Reiersrud, In The Country og Bugge igjen.

De som aner at dette er en usedvanlig innholdsrik og flott hyllest av og til Siggi Loch, har helt rett. I tillegg til all musikken følger det også med ei flott bok med masse unike bilder og en gjennomgang av en de mest innholdsrike karrierene i europeisk musikkliv.

Vi gratulererer og håper på 75 år til!

Diverse artister

The ACT Man – A Life in the Spirit of Jazz – Siggi Loch 75

ACT/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg