Tre ble fire

Den svenske veterantrommeslageren Bengt Berger er like søkende som alltid. Nå også med ei ny stemme.

Bengt Berger sammen med Christian Spering, Max Schultz og Jonas Knutsson – strålende fra broderfolket.

Trommeslageren, komponisten, bandlederen, sjangersprengeren og plateselskapsdirektøren Bengt Berger har vært en lederskikkelse i svensk jazz helt siden 60-tallet. Mannen, som blant annet etablerte et livslangt samarbeide med ikonet Don Cherry og har vært svært opptatt og inspirert av indisk musikk, har nå rukket å bli 73 år, men han er et levende eksempel på at alder absolutt ikke er noen hindring.

De seineste 19 åra har Berger sammen med multisaksofonisten Jonas Knutsson og bassisten Christian Spering laga mye original triomusikk både live og på en rekke skiver.

Det har altså foregått uten akkordinstrument, men nå har de tre bestemt seg for å invitere med seg sin favorittgitarist – slik at trioen kommer til å låte helt annerledes de nesten 19 åra. Max Schulz spiller alt fra elektrisk, akustisk nylonstrenger, stålstrenger og mandolin og er en melodiker av rang.

Det har ført til at “Blue Blue”, der alle fire bidrar som komponister, har blitt ei vakker, melodisk reise med referanser til det meste innen moderne musikk.

De fire snakker inderlig og nært sammen og er heldigvis ikke redde for å dyrke det vakre – samtidig som de tar´n ganske langt ut også ved enkelte korsveier.

Bengt Berger har vært og er en viktig retningsgiver i svensk jazz. Her kommer det nok et lysende eksempel på det sammen med tre utmerkede sjelsfrender.

Berger Knutsson Spering Schultz

Blue Blue

Country & Eastern/Naxos Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg