I gode venners lag

Vegard Hammer fant ut at han ville samle gode venner som kunne skape god musikk sammen. Det var en idé som hadde mye for seg.

Hammer Orchestra har hatt det hyggelig sammen.

Rundt omkring i kongeriket finnes det en rekke kompetente jazzmusikanter som i tillegg til straight jobb i alt annet enn musikkrelaterte yrker, elsker å spille – så mye og så ofte som mulig. Pianisten Vegard Hammer er en av disse og i tillegg til “jobben” som pianist i Ski Storband, fikk han tidligere i år ideen om å samle en engere krets – det vil si sju gode venner – til å hygge seg med et knippe standardlåter.

Nå hadde det seg slik at den ene ideen tok den andre og noe forteller meg at Hammer er av typen som ikke lar seg stoppe så lett hvis han først tenner på noe. Han la lista en del høyere med en gang og satte i gang å komponere det som har blitt ni originallåter. Derfra til å gi ut en cd med er det likevel et godt stykke vei og en del kroner. Hammer begynte, lenge før studio var booka, å selge plata via internett-tjenesten kickstarter og i løpet av en måned var det solgt nok av både notemateriale og plater til å booke studio. I slutten av mai var det som nå har fått navnet Hammer Orchestra i studio og i løpet av to dager var det hele i boks – gjort live i studio.

Sammen med trommeslageren Rune Bryn, gitaristen Endre Engebretsen, trompeteren og flygelhornisten Geir Hauger, perkusjonisten Christian Lund, saksofonisten Audun Os og bassisten Roger Williamsen, har Hammer gått til verket med masse entusiasme.

Nå har det seg slik at jeg er usedvanlig bortskjemt. Jeg blir nemlig overøst med det aller beste som finnes av jazzmusikk fra alle verdenshjørner. Det betyr igjen at kvaliteten på veldig mye av det jeg hører på er skyhøy. Det vil derfor være urettferdig å sammenlikne Hammer Orchestra med musikanter og musikk som jeg anmelder ofte.

Det de sju gir oss er variert musikk med røtter i 70-talls fusion, spor av bebop og melodiøse ballader. Kvaliteten både på ensemblespillet og det solistiske varierer en del og i mine ører er det Geir Hauger som skiller seg ut som den mest spennende med sin varme og inderlige trompettone.

Vegard Hammer og Hammer Orchestra skal ha all mulig slags ære for initiativet og musikken. Mange vil ha glede av “Triple Filtered” – langt i fra bare de som kjøpte musikken uhørt.

Hammer Orchestra

Triple Filtered

Pilar/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg